CREATIONS · OF · CURIOUS · MIND


Post a comment

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
...
Divas dienas Rīgas sānielā. Sēžu mazā veikaliņā, kur nāk tikai vietējie. Man jau ir daudz paziņu. Džeks, kas katru rītu nāk pēc 0.2 Vodočkas. Un pilnīgi jūtu, kā viņš katru rītu tic, ka viņam ar 0.2 pietiks. Pēc stundas viņas vainīgi smaidot nāk pēc otras. Sīkie, kas knapi stiepj galvu pāri letei un pretējā pagalmā pīpē. Mana jaunā draudzene - ielas meitene. No rīta uz krīta sasildu viņai picu. Formas tērps nepieļauj cimdus un cepuri, tāpēc no šķīvja viņa atsakās un silda rokas ap picu.
- Nu što, nekavo netu?
- Da gluho kak v tanke.
Aizdodu viņai divas cigaretes.
Pēc pāris stundām viņa ir atpakaļ.
- Nu kak?
- Zarabotala na sebja. Teper budu dlja tebja rabotatj.
Da nevajag man tavu naudu, neej tur atpakaļ. Bet tā stulba domāšana. Žēlošana. It kā es kaut kādā veidā būtu labāka par viņu. Paklausīgi pēc laika paņemu naudu. Viņai garšo sveramās šokolādes konfektes - trifles. Gabalā sanāk septiņi santīmi. Viņa bieži ieskrien pēc pāris končām un rums&cola.
- Dai 6 konfet
- ....
- na, tebe dve. Konfetki. Kushai.
Labākā tējas nauda ever.
Mana kompanjone Ļuba. Nāk pie manis divas reizes dienā ieķert pa simts gramiem un papļāpāt. Bērni aizbraukuši uz ārzemēm, īrē istabu. Mājās iet negribas. Man patīk apsēsties krēslā viņai blakus un pļāpāt par dzīvi. Visādiem niekiem. Par pastētes recepti. Par to, ka limonāde krāso mēli.
Kaimiņu apsargs, kas nāk draudzēties. Un stāsta briesmu stāstus par gabalos sadalītām ielas strādniecēm un narkomāniem, kas zog un piedāvā savu preci apkārtējās lavočkās. Saņurcītu desu, svaigi no rokām norautus cimdus, sudraba karotes:
- I pridjot svezhij tarchok i ukusit tebja za bachok.

Vienkārša ikdienas dzīve. Paralēlā pasaule.

* * *

Read Comments

* * *

Reply to this entry:

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.