disfigurator

Azarath – Infernal Blasting (2003)

Oct. 3rd, 2008 | 12:02
No: : disfigurator



1. Legacy Of Tyrant Goat
2. Nuclear Revelation
3. False God / Burn In Hell
4. Demon Speed
5. Christscum
6. Damned To Hell
7. Infested With Sin
8. Joy Of Mutilation
9. Born To Rot

Žanrs: Brutal Death Metal ar sātanisku saturu
Izdots: 2003. gada decembrī

-----------------------------------------------------------

Nu jau kādu laiciņu krietni un brutāli, sātaniski un tīri ļauni manas ausis un dvēseli jestri klapē poļu banda vārdā Azarath, savā skanējumā apvienojot ātru Death Metal (ar noslieci uz Brutal Death Metal) ar sātaniskiem dziesmu vārdiem un izcili radošu garu, un ģenialitāti dziesmu rakstīšanas ziņā. Azarath skaņai varam vilkt paralēles ar sātanisku Death Metal skaņu (Morbid Angel, Behemoth), ar melnu Brutal Death Metal skaņu (Insision, Krisiun piemēram) un tīru, nepieradinātu ātrumu apvienojumā ar tehnisko izpildījumu (Lord Worm laika, agrīnais Cryptopsy).

Azarath skaņa šajā albumā sadalāma trīs nemitīgi variējošos pārnesumos - ātrs, sasodīti ātrs un jebal-ku-ātrs, un triju pakāpju liriskajā saturā - ļauns, ļaunāks un pavisam-bļeģ-ļauns. Gards agrīna satura Death Metal mūsdienu mantelī, kurš nevienu pašu mirkli nekļūst banāli nogurdinošs vai monotons (kā tas bieži gadās iekš bandām, kuras ar savu spēlēšanas ātrumu audzē savus locekļus, aizmirstot par kompozīciju saturu un māksliniecisko pusi kā tādu), bet dara tieši to, kas Death Metal ir jādara – sniedz galvaskausu šķaidošu skaņas sienu, kura kā asins kārs, neapturams dēmons nāk virsū klausītāja nožēlojami mazajam augumam (dziesma Demon Speed), lai bezemocionāli sarautu to gabalos, satriektu pīšļos, dekapitētu un vispārēji piesmietu, izārdot pat ektoplazmu – neatstājot pāri i ne dvēselisku matēriju, kurai meklēt patvērumu no šī spēka ellē vai telpā virs tās.
Azarath brutalitāte, ātrums, talants un skaņas variējošā, nepārtraukti agresīvā, pamatīgi biezā skaņas siena aiz sevis neatstāj neko citu kā slapju vietu, radot laika slazdu/cilpu, no kuras iemaldījies klausītājs netiks ārā vairs nekad, un sev neapzinoties būs spiests atkārtot šīs darbības – tiekot dekapitēts, pulverizēts atkal un atkal – ikreiz lai atgrieztos laika sākumpunktā, lai piedzīvotu ciklu no sākuma.
Šī albuma materiāls ir tieši tik advancēts un paķerošs, lai es teju ikkatru dienu tiktu ierauts šajā Azarath ciklā, atskaņojot šo albumu iekš Repeat All režīma 2-3 reizes pēc kārtas – ikreiz uz sevis izjūtot tādu pat spēku, kā pirmajā klausīšanās reizē.

Uzteicams ir ikkatrs bandas elements – vokāls ir ieturēts klasiskā Death Metal manierē - primitīvi ļauns, zvērīgs un skaidrs growliņš; bungas (Inferno - (Behemoth)) sniedz vienu kārtīgi spilgtu un spārdošu baudījumu, nemitīgi mainot spēles paternus un radot lieliski strukturētu skaņu ar haosa elpu, kura nepārtraukti mijiedarbojas ar lieliski noskaņotām, perfekti spēlētām ģitārām, radot tādu skaņas spēku, kurš atkailinātu un kauninātu visus 7 apokalipses jātniekus vienlaicīgi.
Grūti ir izcelt kādu labāko albuma kompozīciju, jo albumā NAV NEVIENA PAŠA mirkļa – neviena paša, kad galva automātiski nevēlētos nodoties ierastajam, bet vienmēr jaunajas izjūtas sniedzošajam headbangam – neviena albuma takts nav puņķaina, sevi atkārtojoša, garlaicīga vai banāla – viss, ko Azarath piedāvā, ir kārtīgs, agresīvs, sasodīti ātrs un ļauns, maļošs, variējošs un pautus pļaukājošs Brutal Death fakin Metal. Prieks, ka esmu atradis Azarath un ka varu pievienot to saturiski līdzīgām, jau minētajām bandām.

Azarath definē jaunu izpratni par muzikālu izvarošanu sniedzot ātrāko un talantīgāko ļaunuma un agresijas muzikālā savienojuma šķautni, kādu man ir nācies baudīt, citos albumos pat paplašinot savu skaņas definīciju – bet par to vēlāk!


http://www.azarath.tcz.pl/
http://www.metal-archives.com/band.php?id=7171

Pilns sakāmais | Rādīt visus komentārus


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.