disfigurator

Vudisona termināls

Jun. 18th, 2009 | 11:12
No: : disfigurator

Izvilkums iz bradajumi.lv: "Sākumā terminālis tika izmantots PSRS jūras karaflotes degvielas uzglabāšanai. Pēc PSRS sabrukuma teritorija nonāca A/S “Vudisona terminālis”, kas nodarbojās ar naftas produktu uzglabāšanu un pārkraušanu, īpašumā. Nu jau vairākus gadus teritorija netiek apsaimniekota, tikai viens laukums kalpo kā smago auto piekabju stāvvieta. Ziemeļu daļā uzturas cilvēki - sargi vai bomži, nezinu. Redzēju nelielu suni, kurš, mani ieraugot, sarīkoja tādu brēku, ka nolēmu pazust pirms uzrodas cilvēki." (2008. gada 27. februāris.)

2009. gada 17. jūnijs:
Maucam ar velo pabradāt un pēc kādas pusstundas esam galapunktā - betona un sarūsējošu dzeloņdrāšu ieskautā mežā, kurš vietām izstaro militāro, bet citviet - kūrorta atmosfēru. Teritorija nepārprotami ož pēc naftas produktiem - pārsvarā dīzeļa, kurš laika gaitā daļēji iztvaikojis un sajaucies ar nokrišņu ūdeņiem. Visapkārt ir manāmas dažas liecības, kas nenoliedzami ir par labu augstāk redzamajam citātam - dažādas caurules un krāni, dažādas uzpariktes dažādiem degvielas ceļiem. Kā arī ir dažas ēkas - vienā no kurām bija palikuši numurēt metāla skapji "Piramīda" - tajos tika glabāti ieroči. Bet interesantākā bija viena konkrēta ēka, kura izskatījās pēc sūkņu/padeves stacijas - spēcīgās degvielas smaržas vilināts iegāju iekšā un, priecādamies par redzamo, devos dziļāk. Šeku - reku starp masīvajām caurulēm, spiediena mērītājiem un vārstiem, ir arī zāļu skapītis. Tajāiekšā vēl bija ožamais spirts ampulās, dažas marlītes un tabletes. Blakus šim - pogas. Protams, kā vienmēr - niezēja nagi un piespiedu, iedvešot dzīvību šķietajā pamestībā un sāka darboties: a) ventilācija; b) naftas produktu sūkņi; c) abi kopā.

It kā fiksi, fiksi izslēdzu briestošo troksni un vibrāciju (elektromotors vien uzspēja sākt griezties, taču radīja kapitālu troksni šajā puspagrabā), bet ventilācija turpināja darboties. Un negaidītā trokšņa un aktivitātes dēļ abstrakti pielikām biksiņas arīdzan - elektromotori radīja kaucošu horror skaņu un nedomāju, ka tādu troksni radīja ventilācijas mazais motoriņš. Izslēdzām ko varējām un devāmies prom - kāds cilvēks, iespējams, mūs pamanīja (vismaz mēs viņu) un tad jau devāmies tālāk uz otru galu, noslēgt bradājumu ar nebradājuma aktivitātēm, no kurām vienu aizstiepu mājās, liekot tai saplēst alus pudeli, metāla bundžas, plastmasas pudeli ar šķidrumu un nonāvēt dažas mīkstās mantiņas :/

Vēl nedaudz fotoattēlu šeit
 
Tags: ,

Pilns sakāmais | Rādīt visus komentārus


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.