disfigurator

Gin gwai 10 (2005, Pang brothers)

Sep. 26th, 2008 | 10:53
No: : disfigurator



Baidījos vakar. Smējos vakar. Drāmojos vakar. Jutu līdzi vakar. Tiku turēts spriedzē vakar. Biju ieinteresēts. Un tas viss iekš viena materiāla – ģeniālo Pang brāļu filmā Gin gwai 10 (The Eye ...Infinity), kura pēc būtības ir vēl dažu Budisma aizkapa dzīves priekšstatu atspoguļojums.
Pirmās divas filmas bija katra par savu veidu, kā ieraudzīt spoku, bet šī filma samet kopā astoņus šos Horror stāstus/reālas pieredzes, kurus elegantā manierē saliek kopā ar līksmu uzsaucienu Amerikas šausmu kino – Teen Slash Horror.
Vēl klāt piemet veselīgu devumu humora un satīras, drāmas. Kopā iekš šīs filmas mums ir 8 veidi, kā ieraudzīt spoku, astoņi veidi kā sabaidīties (uh, kā Pang brāļi māk baidīt!), astoņi veidi kā izsmieties no sirds, sevišķi brīžos, kad Pang brāļi pasmejas par saviem pirmajiem šīs sērijas meistardarbiem. Rezultāts – humora un drāmas piesātināts Horror gabals!
Bet, ja atmetam “Hail!” amerikāņiem, tad apakšā joprojām ir tīrasiņu J-Horror, tīrasiņu šausmu stāsti, tīrasiņu talants iz filmas radītāju dvēselēm!

Es BURTISKI ciest nevaru Teen-Slash un vispār – tīņu filmas (bļaujoši, puņķaini bezsmadzeņu idioti (The Blair Witch Project), kuri savas ģenitālijas baidās aplūkot spogulī), bet The Eye ...Infinity nedeva iespēju man izjust šo naidu, jo šo Āzijas aktieru tīnisms nebija nāvējoši tizsls, bezgaumīgs un jēls (lasīt: Scream un jebkura amerikāņu Teen-Slash filma). Kā arī Gin Gwai 10 nerāda tipisku Teen-Slash Horror – nav debilu tīņu, nav maniaks, kurš nesas ar kabatas nazīti pakaļ, nav tizlu tīņu, kuru dzīves vienīgais Horror ir pubertāte.
Iekš Gin gwai 10 šie tīņi ir inteliģentāki un ar gaumīgāku humoru. Vienīgais kopelements ir bļaujoši tīņi. Bet šeit viņi bļauj gaumīgāk. Šādu tīņu kino, kuru piedāvā Pang brāļi, pat man nav iebildumu skatīties. Patiesībā sakot, es to izbaudīju.

Ja esi noskatījies pirmās divas daļas un esi ticis izbaidīts no saviem epitēlijaudiem un patiesi esi izbaudījis šādu talantīgu nekaunību, tad kamdēļ Tev nepagaršot šo filmu (kura hronoloģiski ir trešā, bet īstā Gin gwai 3 saskaņā ar info iekš IMDb būs šogad)? Saturs: joprojām tīrs Āzijas Horror, tikai ar komēdijas/parodijas elementiem. Ņem šo vērā un izbaudi talantu manifestāciju kino formātā, kurš pat caur visu humora (vietām visai lēts, bet efektīvs) lērumu spēj sniegt kārtīgi spocīgu Horror!

Hail vēlreiz Pang brāļu talantiem un gaidām nākamo nopietno filmu iekš Gin gwai sērijas!

Treileris:
http://www.youtube.com/watch?v=xMrjmrDfaAg

Pilns sakāmais | Rādīt visus komentārus


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.