disfigurator

Fatal Frame 4 (jeb Zero ~Mask of the Lunar Eclipse~, u.c.) uz Wii

Jul. 30th, 2008 | 02:26
No: : disfigurator

Te nu man sāk riebties mākslas veida – videospēles komerciālā puse.

Fatal Frame sērija triloģijas sastāvā (zināma arī kā Project Zero un vienkārši Zero) līdz šim dzīvoja uz PlayStation 2 un X-Box platformām – tur tās tika radītas un tur tās auga. Ja precīzāk – izcelsmes platforma bija un ir PlayStation 2, bet XBox ieguva papildinātus izdevumus vēlāk dažādās Director’s Cut formās. Bet nu, šķiet, ka komercijas negatīvās puses dēļ, Fatal Frame faniem jānoskatās, kā viņu mīļotais (esmu drošs šādi apgalvot) radījums, kurš viņiem licis, atvainojos, pļūtīt bailes biksēs, tagad ņem un aizceļo uz šo sekundāro “Family thing”, sauktu par Wii (man patīk ienīst šo gaišo ģimenes sūdu ar visu WiiFit aksesuāru priekšgalā, bet neesmu kaut kāds konsoles, šajā gadījumā PS2, slims fans – labprāt paniekotos ar Wii – konsole, kura psiholoģiski “nevelk” uz nopietnām spēlēm, konsole, kuras mērķauditorija ir svētdienas geimeri un ģimenes, kuras videospēles nepazīst un baidās no tām...)

Ceturtā Fatal Frame daļa tiks izlaista EKSKLUZĪVI uz Nintendo Wii platformas un tas nu dara man pāri, jo tiek atņemts kaut kas tik ekstrēmi skaists... Jādomā, ka līdzīgi domā daudzi citi Fatal Frame fani, jo vairumam noteikti īpašumā nav PS2 + Wii vai XBox + Wii, kas tiešā veidā nozīmē, ka jaunā daļa nenovēršami iet gar degunu, ibio. Šķiet, ka Nintendo būs nopircis Fatal Frame sēriju un tagad tik nu nāks un nu tik būs gardumi uz WiiShit.

Pozitīvi ir tas, ka kaut kas tik šausminoši lielisks sasniegs citu auditoriju – svētdienas geimerus, netrūd geimerus, kā arī tru geimerus, kuri Wii tur kā arkādisku izklaidi. Auditorijas paplašināšana, kā arī jaunu un progresīvu kontroles mehānismu apgūšana (vienīgais Wii trumpis, izņemot cenu) ir laba lieta. Bet, to vajadzētu darīt pareizajā veidā – radot multiplatformu spēles. Bet nē, spēļu publicētājiem ir labāk nopirkt tiesības SEV un tikai sev, publicēt jaunradītos gardumus un sēdēt uz sava ekskluzīvā naudas maisa, šādi cerot veicināt Wii noietu tirgū. Un noiets pieaugs, ticiet.
Ehh, Leiputrijā gan būtu mums multiplatformas Fatal Frame 4 vai pat visa sērija ^^ Bet skuju.

Tad nu, priecājieties, bērni – metat malā nekam nederīgo WiiFit, bērnišķīgās, seklās un netrūd “arkādes” parauga (atraugas) spēlītes, kuras nespēj reanimēt veco, labo arkāžu laikus (un nevajag ar!), un paņemat īstu vīru mantu. Paņemat Fatal Frame 4 un patiesi novēlu jums veiksmīgi apdirsties (no bailēm). Bez šīs spēles ir vēl tikai dažas kaut cik nopietnas spēles uz Wii, kas ļoti labi norāda uz mērķauditoriju un arī pašas konsoles “mērķi” (+ atceramies arī reklāmas kampaņas = konsole bērniem un svētdienas geimeriem, hehe. Vienīgais izņēmums – trū un naudīgs geimeris, kuram patīk niekoties ar jaunajiem vadības rīkiem spēlējot tenisu vai golfu, lol).

Klusībā ceru, ka turpināsies tendence – ekskluzīva spēle uz vienas platformas uz kādu gadu, pēc kura tiek radīti porti uz citām sistēmām (PS2 <--> Xbox, PSP --> PS2, u.tml). Bet vāja cerība, jo tiesību pārpirkšana un citas biznesa lietas, kuras kaitē rokai, kura šos gigantus baro – mums, ehh

Spēļu pazušana un neesība ir tas, kas nogalina spēļu platformas. Pokemons grib dominēt! :/


Bet nu, WiiShit fleimu liekam pie malas un nedaudz par spēli:
Tiem, kas nav pazīstami ar pasaules baisāko spēli (tas nav tukšs apgalvojums), tad pāris vārdos: šī sērija ir alternatīva Survival Horror pārstāve – nav tradicionālo ieroču arsenālu, nav gaismas (ja par tradicionālu Survival Horror uzskatām Capcom šī žanra spēles), bet ir teju piķa melna tumsa, sārti un sepiski toņi, Senās Japānas mitoloģija, mistiski rituāli, nedaudz stratēģiskas domāšanas, nedaudz stealth veida game-play (vietām vajag slēpties, nevis konfrontēt, bet tas ir ĀRKRTĪGI reti – nav Siren, nesatraucieties), kā arī vienīgais ierocis pret ļaunumu ir tikai un vienīgi fotokamera – tiesa, uzlabojama. Tas arī viss. Pārējais ir līdz perfektumam novests Survival Horror, kurš baida kā neviena cita spēle to nespēj (pat ne Silent Hill sērija), kā neviena šausmu filma to nespēj (pat ne Ringu sērija un Jacob’s Ladder, The Shining, u.c.).
Jāpiezīmē, ka spēles centrālais prāts spēli rada pamatojoties uz savām izjūtām un piedzīvoto, kad viņš ir sastapies ar spokiem realitātē. Un viņš, kopā ar savu komandu, ir veicis pamatīgu darbu, pārraidot visas bailes uz spēlētāju. Bet nedrīkst nepiezīmēt arī to, ka spēles vizuālā puse un varbūt arī audiālā, ir ietekmēta no tāda šedevra, kurš zināms ar nosaukumu Ringu (Ringu, es teicu, nevis The Ring). Tātad, ja jūs baidīja Ringu filmas un japāņu gaumes un izpratnes horror, jūs NOTEIKTI tiksiet baidīti 3 un 333*2x vairāk kā jebkad, spēlējot šī šedevra spēles, par kurām sīkāk varat palasīties pašķirstot atpakaļ šī resursa ierakstus.

Bet, ja jums bija un ir bail no Resident Evil, un nekādi nespējāt pieķerties Silent Hill šo pašu baiļu dēļ, tad TURATIES TĀLĀK no Fatal Frame sērijas! Bet, atceraties – Survival Horror ir jāspēlē pareizi (attiecīgos apstākļos: tumsā, vienatnē, skaļi un iedziļinoties)!
Esmu brīdinājis, heheheee


http://www.gametrailers.com/player/36708.html
http://www.gametrailers.com/player/37474.html
http://www.gametrailers.com/player/36729.html

http://www.gametrailers.com/search.php?s=fatal+frame+4

http://wii.ign.com/articles/771/771051p1.html

Pilns sakāmais | Rādīt visus komentārus


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.