disfigurator

Kekal

May. 23rd, 2008 | 01:15
No: : disfigurator



Gribētu piedāvāt Jūsu uzmanībai vienu ārkārtīgi interesantu apvienību no Indonēzijas, kura man zināma no kāda 2003. gada - Kekal, kuru, līdzīgi kā Opeth, ir grūti iebāzt kaut kādos konkrētos rāmjos.

Grupa savu eksistenci sāka kā Black Metal banda kristīgā izpildījumā, kur vienīgais kristietības elements bija lirikas un pāris dziesmu nosaukumi, bet muzikāli - bija ļoti tīkams, atmosfērisks un piesātināts Black Metal - kvalitatīvs bleķis, lai gan bija pāris caurumu izpildījumā (daži sviestaini vokāli un taustiņi).
Bet visā visumā - grupas pirmais pilnmetrāžas albums ir iesakāma manta visiem Black Metal cienītājiem, ja vien kristīgas tēmas netraucē. Sevišķi pa bumbām pļaukā dziesma Spirits.

Līdz ar kristietības, kā liriskās tēmatikas atmešanu, grupa beidza arī spēlēt uz mazmazītiņas simfoniskās bāzes stiprināto, skaisto Black Metal (lieliskā izpildījumā ieturētu, manuprāt) un devās eksperimentu meklējumos, pamatīgi mainot skanējumu un liriskās tēmas. Un te nu lietas kļūst interesantas.


Agrīna bleķa netīrā (tātad, tīkamā) skaņa tiek nedaudz aizbīdīta aiz sintezatoru un elektroniskas mūzikas skaļruņiem, kristietība tiek aizlikta aiz necaursitamas filosofijas sienas un klāt tiek pielikti prātam neaptverami, tomēr ļoti tīkami eksperimenti:
Ar Metal (pārsvarā Thrash, i Death, i Black, i nedaudz Power) kopā tiek jaukts tucinieks (house un rave, pamatā), tehno, tradicionālā mūzika (tribal bungas), Industrial, džezs, nedaudz reps, čillout variācija par tuciniekveida elektronisko mūziku, un pat tādu elektronisko mūziku, kura šķiet pa taisno ņemta no Sega Genesis paaudzes videospēlēm + tīri vokāli, growli, shrieki [...]

Un gan jau vēl kādu elementu palaidu garām.

Un šīs šķietami haotiskās sastāvdaļas vēlākajā Kekal daiļradē tiek sajauktas neticami atmosfēriskās, arī spēcīgās un agresīvās kompozīcijās, turklāt - nav haosa.
Katrs elements ir kā vesela rotaļa - ir interesanti klausīties kā nu kurš elements kuru nomainīs. Un jāsaka kā ir - nomaina neticami plūstoši, tajā pat laikā negaidīti. Ir interesanti klausīties ikkatru Kekal kompozīciju - gan tādu, kura met neaptveramus muzikālos līkločus, gan vairāk iekš Straight-forward manieres ieturētu.


Labs Bleķis Kekal agrīnajā laikā un Kārtīgs Avant-Garde/Experimental metāls vēlīnajā Kekal izpildījumā - ko tur vairs ko piebilst.

http://www.metal-archives.com/band.php?id=4418
http://www.kekal.cjb.net/

Pilns sakāmais | Rādīt visus komentārus


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.