disfigurator

Wormed - Planisphaerium (2005)

Aug. 9th, 2006 | 09:57
No: : disfigurator



1. Tunnel of Ions
2. Geodesic Dome
3. Voxel Mitosis
4. Fragments
5. Ylem
6. Planisphærium
7. Pulses in Rhombus Forms
8. Dehydrating

Kopā: 25:08 min

Žanrs: Brutal Death Metal
Izdots: 2005, Macabre Mementos Records

----------------------------------------------------------

Tapu uzcienāts ar šo albumu, un esmu absolūti gar zemi notriekts un tehniski sabradāts. Ne reizi vien esmu noklausījies šo darbu, un ar katru reizi atrodu tajā kaut ko jaunu! Tā nu es te painteresējos:

Wormed - grupa no Spānijas (Madrides). Metāla arhīvos censoņas raksturoti kā Experimental Brutal Death Metal, kuri kustina tēmas par kosmosu, psihozēm, evolūciju, planetāriju, utml.
Protams, ka patīkama pārmaiņa, ka tur nav rakstīts "Typical Gore Stuff", bet ir stipri kas vairāk. Jāsaka, ka arī viņu mūzika ir pārāk laba, lai būtu nerātnās gores nesoša...

Tā nu es saņēmu albumu, uzliku, un biju gar zemi jau no pašas pirmās dziesmas. Ja nebūtu bijis darbā - griestu cik skaļi vien var, bet nācās apmierināties ar vidēji klusu skaļumu austiņās, caur kurām manī gāzās iekšā pirmās dziesmas Tunnel of Ions mežonība. Pirmā asociācija - Sanatorium - vokālās līdzības dēļ, bet Wormed ir muzikāli un vokāli komplicētāks, un ir krietna kaudze eksperimentu. Jāsaka, ka vokāls ir apbrīnas vērts. Sen nebija tik labs dzirdēts. Cūciski, vardiski dzīvniecisks, bet tai pat laikā tehnisks līdz vājprātam. Drīzāk jau kaut kāda Androīda balss, ne cilvēka. Skaists, zems, tīrs, bet ne vārdiski saprotams growls. No lirikām patiesībā visā albumā labi, ja 10 vārdus var saklausīt.

Otrais trieciens Geodesic Dome turpina tādā pat manierē pārsteigt. Īpaši ieplēš uz 2. minūti un dziesmas beigām. Doom/Death rifi ar Wormed specifisko vokālo sniegumu. Dziesmas vidū neliels eksperiments ar tīru balsi un ģitāru.

Voxel Mitosis dziesmā ir turpinājums eksperimentiem ar ģitārām, ritmu un mūziķu noturību. Uhh, kā šī gabala rifi priecē.

Fragments - neliela cyber-cūkas izprieca, kuru tehniski un plūstoši nomaina

Ylem. Pamatīgs iestampājiens. Tehnika, nedaudz savādāki vokāla eksperimenti. Lēni smagnējie Doom rifi ap dziesmas vidu. Tāpat arī ģitāras un bungas neliek beigt brīnīties par izdomu un dažādo ritmu sasaisti plūstošā kopībā.

Nākamā - albuma tituldziesma, kas jau pašā sākumā pārsteidz ar neparasto ģitāras izpildījumu, un kura vienīgā pārsniedz 4 min garumu. Arī te grupas eksperimentiem neredz galu!

Pulses in Rhombus Form. It kā ne ar ko netšķiras, bet tomēr - skaists ieblieziens, kas atbilstoši turpina albuma massacres gājienu. Ā, redz kur ieskanas arī kaut kas vēl albumā nebijis. Skaisti vokāla, gičas sniegumi.

Dehydrating - noslēdzošais albuma gabals. Parādās albumā vēl neizmantoti gičas efektiņi, tāpat vokāls vēl krietni pacūkojas, un arī viens kaut ko tur cītīgi stāsta tīrā balsī.


Tā nu albums izskanējis, un šādi analizējot zūd klausīšanās prieks, bet ir vērts upurēties un citiem pastāstīt par šo spēcīgo debiju!!!
īsumā par Wormed - tāds spēks. Ģitārasrifi tiek mainīti līdz ar katru bungas vālītes piesitienu, vokāls sasniedz apbrīnojami zemus toņus, un pamanās vienreizēji cūkoties. Bungas spārda pakaļu, ka tik turies. Kopumā tas ir apbrīnojams veikums, un pat ekstrēmi tīkamas pārmaiņas Brutal Death lauciņā.

Ehh, nav vārdu, lai izteiktu sajūsmu. Ja gribi - palasi citu recenzijas:
http://metal-archives.com/review.php?id=21620

Grupa (Var atrast arī 3 dziesmas pagaršošanai):
http://www.wormed.net/

Lyrics:
http://www.darklyrics.com/lyrics/wormed/planisphaerium.html#1

 

Pilns sakāmais | Rādīt visus komentārus


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.