disfigurator

Merlin – Brutal Constructor (2004)

Dec. 5th, 2007 | 01:25
No: : disfigurator



1. Spirits Of The Dead
2. Undead
3. Brutal Constructor
4. Memorial To The Dead
5. Why Did I Kill Them?
6. Zombie Ritual (Death cover)
7. Closer Than Ever
8. Hate Them All
9. Liar
10. Slaughter On Ice
11. Still Alive

Žanrs: Brutal Death Metal
Izdots: Great White North Records, 2004

--------------------------------------------------------

Kur tik tizls nosaukums Brutal Death Metal grupai, ne?
Es ar tā domāju, bet nenoraustījos kā jefiņš, kurš tikko ieraudzījis nazi, un dabūju šo materiālu, un esmu visai tehniski un progresīvi samalts, ka es jums saku!

Jau no pašām pirmajām taktīm saprotams ir tas, ka šis materiāls nebūs gluži parasta, ierastajā bļodiņā ielikta, caur standarta gaļas mašīnu izlaistā gaļa. Sāksim ar to, ka grupa no skaistās kaimiņzemes Krievijas.
Turpināsim ar to, ka Merlin ir uztaisījuši savu unikālo gaļas mašīnu uz vispārpieņemtās gaļasmašīnas bāzes. Rezultātā viņu radītā gaļa ir kaut kas pavisam svaigs, labi samalts, neēsts, turklāt jaunradītā masa labi turas kopā.

Noteikti mainīti ir asmenīši – ģitāras griež ar progmetālam tuvu nospiedumu, bet ir jaušami arī Death/Brutal Death Metal un raksturīgais netīrumiņš – droši vien kaut kur ir ierūsējis, un kaut kur ir izlūzis robs, kas vēl jo vairāk izlaisto gaļu padara par unikālu mantu esam, iespiežot tajā savus nospiedumus!

Varbūt apdeitota ir arī spirālveidīgā detaļa, kura sadalāmo materiālu mērķtiecīgi virza uz asmeņu pusi, liekot tai brakšķēt.
Bungas – jā, tās ir izvirtušas ritmu daudzveidību ziņā, bet pamatā šī detaļa tomēr ietur tai raksturīgo un nepieciešamo funkciju, un nosaka iznākošās, sulīgās gaļas iznākšanas ātrumu, sulas sastāvu tajā, kā arī kvalitāti. Visvairāk šī apskatāmā lieta mums piedāvā dubulto basa bungu neatlaidīgu skanējumu, apvienotu ar blastbeatveidīgu zalvi, gluži kā no necilvēcīgu izmēru automāta.

Apskatīsim arī to detaļu ar skaistajiem, apaļajiem caurumiņiem, caur kuriem samaltais labumiņš nāk ārā.
Aizmirstiet standarta apaļumu klāstu, gludu virsmu, Merlin šeit izdara acīmredzamu izmaiņu – caurumiņi ieņem dažādas formas random kārtībā, kā arī šī detaļa paspēj ieņemt vīrišķas, reizē arī sievišķas formas. Jocīgi, bet fakin labi.

Ir gan klasiski apaļi caurumiņi, kuri turklāt atšķiras diametros, ir arī nenosakāmas formas daudzstūri, kuri rada citādu skaņu, samaltajai nierei laužot ārā ceļu uz bļodiņu.
Ar šo vēlos pateikt, ka Merlin vokāls pieprot klasisku growlu, arī nenormāli interesantu un savā būtībā nedzirdētu spiedzgrowliņu, ieturētu dažādās toņkārtās. Vokāls piedāvā arī bleķisku shriek.
Nedzirdēts? Kāpēc? Nu, Merlin vokāls ir Mary Abaza. SIEVIETE! JEBAL, DĀMA!!!!!!
Iekš BRUTAL DEATH METAL!!!!! VOKĀLS, SIEVIETE!!!!
Kura turklāt pamanās vienkārši pazemot citus žanra amata brāļus, pat likt tiem iespiest biksēs kādu sajūsmas vai cieņpilnu baiļu sūdiņu!!!
Vot šis nenormāli ieper, iespārda, un galu galā, nenormāli atspārda un ieliek samalšanai modificētajā gaļas mašīnā. Nedod Dievs ar šo dāmu nonākt konfliktsituācijā. Man pietiktu ar viņas uzgrowlojienu, lai apsvērtu iespēju pēc iespējas ātrāk atrisināt šo saspīlējumu.
Lūk, tik izvirtusi un apdeitota ir šī gaļas mašīnas detaļa!

Ņemot vērā visu minēto – man nenesas prāts šo bandu mest parastajā bļodiņā, pie citām gaļām, jo tā izceltos un prasītu atsevišķu eksistenci, kaut vai vokāla un progresīvās piešprices dēļ.

Jap, progresija, kuru pastiprina arī Death dziesmas Zombie Ritual koverversija, kura ir sasodīti labi un nikni izdevusies. + spilgtākais piemērs pašu radītajai progresijai – dziesma Slaughter On Ice. Nenormālas gičas izvirtības, galīgi neraksturīgas šim žanram, tremolo manieres gičas, vidēja tempa blastbeati, growls, iespējams, ka arī taustiņi. Ja ne taustiņi, tad viņi dara brīnumus ar giču! Šo konkrēto darbu man neapnīk laist uz riņķi tā sākuma daļas dēļ! Vienkārši neticami.

Secinājumā – iesakāma, variējoša Brutal Death Metal gaļiņa ar sievietes rokai (šī dēmona rīkle spēlē arī basģitāru) raksturīgo elegantuma un izsmalcinātības piedevu, kura liekama citā, ne mazāk unikālā bļodiņā.

Un pats albuma sākums vien ieper, kad tas atveras ar brutāliem, īvl smiekliem, hehe

95 devilhorni no 100!!!

P.S. Nu, dēm, tās dāmas rīklei ir spēks, un gičām ir daudz kas sakāms!


http://www.metal-archives.com/band.php?id=632

Pilns sakāmais | Rādīt visus komentārus


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.