disfigurator

(nav)

Jun. 15th, 2021 | 04:00
No: : disfigurator

Interesanti ir vērot tehnoloģiskās attīstības/zombēšanas tendences. Taisīja reiz laptopus standartā ar hardware slēdžiem un kaudzi fīču - kādreiz defaulti, bet tagad tās ir luksusa klases fīčas privātuma tendētos laptopos.
Taisīja tā, lai biežāk nepieciešamais dzelzis ir vienkārši izklikšķināms no korpusa (DVD dzinis, maināms vietām ar papildu HDD), vai arī tiek turēts korpusā ar 2x standarta Philips skrūvēm (HDD). Tiiiik dažāda - pat diametrāli pretēja pieeja skaitļošanai un viss privātums, visas īpašumtiesības iešļūkušas dirsā vien daždesmit gadu laikā.
Jo Apple rāda, ka tā var. Ka cilvēki pērk aizlīmētus sūdiņus bez fīčām un tad brīnās, kāpēc tie ir slikti remontējami. Parāda, kā var ražot lētāk un pārdot dārgāk. Un pārējie ražotāji diemžēl seko - paskaties uz mobilo tirgu, viss vienāds, pērsonības un izvēles īsti nekādas.
Un te nu mēs esam uz distopijas sliekšņa, kad cilvēkiem ir jāskaidro, kāpēc īrēt visu ir slikti, antikonsjūmeriski un regresīvi (konkurence pazūd). Prieks, ka Planned Obsolescence jau no sazvērestības teorijas dirsas ir izlīdusi sabiedriskās domas izgaismotajā daļā, bet joprojām - kam rūp? Ka tik aifōns ar jaunāko kārtas Nr.

Pilns sakāmais | Rādīt visus komentārus


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.