disfigurator

"Tas, ko tu nedrīksti nezināt" IX: Tarkovskis

Nov. 15th, 2012 | 08:49
No: : disfigurator

Zinot kinoteātru biznesa politiku (telpas un filmas dārgas - jārāda tās, uz kurām nāk masas), tik tiešām man pat prātā neienāca gaidīt, lai Latvijas kinoteātros parādītos intelektuāls, sarežģīts un izcils kino. Šodien, ieejot post-apo.lv, atskārtu savu alošanos:
"No 20. novembra līdz 11. decembrim kinoteātrī "Splendid Palace" notiks kinolektorija "Tas, ko tu nedrīksti nezināt" devītais izlaidums, kas būs veltīts Tarkovska ikoniskajām filmām. Tā laikā tiks demonstrētas filmas "Spogulis", Stalkers", "Solaris", "Upurēšana", kā arī Larsa fon Trīra kinolente "Mēdeja", ko režisors uzņemis Tarkovska ietekmē. Lekciajs lasīs Viktors Freibergs, Normunds Naumanis, Daira Āboliņa un Dāvis Sīmanis." http://www.satori.lv/raksts/5049

Pačekoju Splendid Palace WEB lapu un jā - atvēlēts laiks programmā šim lekciju/filmu ciklam. Sajūsma teju pa vīlēm spiežas ārā!
Tarkovska pērle Stalker tika iegādāta 2009. gadā DVD spiedumā iz UK pēc tam, kad lektors Viktors Freibergs, pasniedzot kino lekcijas LU Humanitāro zinātņu fakultātē, to man atgādināja. Nekaunēšos vairs piezīmēt, ka klabinātāja [info]nightqueen, kas tolaik studēja LU, reiz ieminējās, ka mēs varētu iet uz šīm lekcijām, klausīties tās. Bikiņ padomājot un apsverot priekšā stāvošo intelektuālā īpašuma/performances zādzību baudīšanu, piekritu un es, nebūdams nemaz students, kopā ar minēto personu gājām uz V. Freiberga lekcijām, kuras tik tiešām izbaudīju. Varbūt šī ir tā lieta, kuru es savos nu jau 30 gados, varētu studēt? : D

Atgriežoties pie tēmas, ar sajūsmu esmu noskatījies Stalker reizes 4, kā arī izlasījis Strugatsku daiļdarbu. Jāpiezīmē, ka šis ir retais gadījums, kad filma iztrumpē grāmatu (manuprāt), no kuras tā atvasināta. Un TAGAD! Kinolektorijs uz lielā ekrāna demonstrēs minētās Tarkovska filmas, to skaitā Stalker, par kuru reiz izplūdu atskatā šepat blogā.


 

Pilns sakāmais | Rādīt visus komentārus


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.