Maigā Sibīrija

« previous entry | next entry »
Jan. 27th, 2012 | 08:22

Vot, sākās aukstums. Nu, īstenībā tas ir interpretējams, taču šos laikapstākļus par aukstiem padara šādi subjektīvi apsvērumi/novērojumi:
- māja nav siltināta. Ar visu krāsns kurināšanu līdz līmenim, kad problemātiski noturēt roku uz mūrīša 2s, virtuvē ir +8, dzīvojamajā +14;
- ūdens ūdensvados sasalis! Dušā un virtuvē tagad iztiksim bez. -6 Celsiju (!) ietekmē sasalst ūdensvadi koka ēkā, kas vilkti aiz reģipša! Protams, ka krieviem i prātā nebija ienācis uz ūdensvadiem uzmaukt ~1Ls vērtu termoizolācijas švammi. Protams, ka šiem nebija ienācis prātā eiroremonta laikā veikt iekštelpu siltināšanu. "A priekš kam? Mēs taču remontu taisījām ar komercdarbību prātā!" Lol, nu ir gan zelta vērts arguments. It kā veikaliem un ofisiem siltumu nevajag :D :D :D Kā lai šādi gadījumi nekalpo par stereotipa mielastu?
- pa Vecrīgu gāja meitene, kuras sejas izteiksme bija neaprakstāma: atsalis skuķēns, kas krūšu līmenī rokās cieši satvēris Narvesen kafiju un izmisīgi uzlūko to kā siltāko, noderīgāko un brīnumaināko brīnumu, kāds pieejams! Pestīšana!

Aukstās mājas ietekmē vakar sildījos kamīnu ražotāju mājas lapās. Iepatikās viens letiņu ražotāju apkures variants ar izmaksām uz 4000Ls. T.i., pērkam kādu 25kW kamīna kurtuvi ar centrālās apkures katlu, kam piekabinam siltuma akumulatoru un ar iegūto enerģiju uztaisam siltās grīdas. Tas tik būtu āsom - kur kamīnu, kas vienreizēji skaisti spēlējās ar liesmām, uguntiņa uzsilda kamīnu, rada mājīgumu un siltumu, ventilē telpas + siltumiņš silda grīdas. Un siltuma akumulators turpina sildīt grīdas tad, kad netiek kurināts - vienu vai divas dienas. Nekādu tizlu radiatoru, lēts kurināmais vienā kurtuvē(malka) un vienmērīgs siltums visās citās telpās. Now that's awesome!
 
Tags:

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {2}

ieraksts

(nav)

from: [info]ieraksts
date: Jan. 27th, 2012 - 02:07
Pilns sakāmais

nav termometra, bet ir sajūta, ka vajadzēs kādus klaviatūras cimdus. tā kā interesanti lasīt tekstus par kurināšanu, līdzīgi kaut kā - tikai nav koka māja, ir veca, ne īpaši jau vairs laba krāsns un maz kurināmā.

Atbildēt | Pavedinājums


Ivo

(nav)

from: [info]disfigurator
date: Jan. 28th, 2012 - 06:48
Pilns sakāmais

Hmm, krāsns tīrīta? Izklausās, ka nav, jo tāpat vien krāsnis nemēdz "vairs nebūt labas" :)

Atbildēt | Ļaunuma sakne