disfigurator

Ocularis Infernum - Ocularis Infernum (EP, 2009)

Oct. 21st, 2009 | 11:23
No: : disfigurator

Ja esam pietiekami bezjēdzīgi, lai iekš last.fm mūziku dalītu arī kategorijā „Female fronted metal”, Ocularis Infernum banda un sevišķi šī „Ocularis Infernum” relīze kļūst par labu šīs kategorijas papildinājumu, kuras ievadā arīdzan iestarpinātas sievišķīgas pistizpriecas, ietērptas elektroniskās mūzikas rimos (Dark Ambient/Electronic/Orgasm). Taču šī ievadkompozīcija, kā jau vairumos gadījumu, ir tikai skaņdarbs, kurš vai nu aizpilda radošo caurumu mākslinieku dvēselēs, vai arī, labākajā gadījumā, definē ievadāmās relīzes ritmu, atmosfēru, lirisko konceptu vai simboliku. Šajā gadījumā varbūt definē to, ka šīs bandas dusmīgā un agresīvā balss nāk no dāmas rīkles un ka gaidāms ir progresīvi tendēts melodiskais bleķis.

1. Intro - 02:27
2. Hunger - 02:57
3. Northern Maid - 04:16
4. Black Morning - 04:27

Ilgums: 0:14:13
Žanrs: Melodic Black Metal

Iekš EP atrodam tās pašas trešīgās Black Metal kompozīcijas (izņemot seksualizēto Intro), kuras uz 2009. gada 21. oktobri ir pieejamas iekš MySpace, - no tām visdaiļskanīgākā, manuprāt, ir Northern Maid - jā, šī kompozīcija koncentrē sevī gana daudz Ocularis Infernum definējošās skaņas - vairāk uz killer rifiem bāzētu, bet advancētu Bleķi un mazāk uz atmosfēras pildīšanu ar taustiņiem.
Neizpaliek arī savi WTF momenti - mēģinājumi iekš kompozīcijas Hunger būt vai nu par skandināvu troļļiem, vai slāvu humoristiem, kas atdarina skandināvu troļļus. Nezinu, kāds tieši mērķis bija skaitīšanai līdz seši (kur 6=3x) un "oi", taču labi, ka šis WTF brīdis ir tikai brīdis, kuru aiztriec ellē progresīvi tendētā OI mūzika. O, šķiet, ka nonācu pie "oi" skaidrojuma, xexe.
Bleķa Latvijā ir maz, bet man tiešām prieks, ka ir vismaz dažas bandas (kur otra aktīvākā/advancētākā būtu Urskumug, protams), kuras eleganti mērdē šī žanra cienītāju dvēseles, apvienojot primitīvās un spēcīgās ļaunuma skaņas piesātināto bleķi ar dažādām tīkamām novirzēm no tik ierastās, kanoniskās skaņas, radot variējošu Black Metal.
Viens gan man nepatīk – tikai 14min un 13sek īsa relīze. Paliek vēlgribēšanas sajūta, kura pamatā izpaužas vēlmē vēl un vēl atskaņot spēcīgo Northern Maid.

http://www.youtube.com/watch?v=ZeDX4KEnmzI
 

Pilns sakāmais | Rādīt visus komentārus


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.