*Di_wine*


Post a comment

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Lūle Vilma. Piedodu sev. Dārgās dusmas.
Kas ir saskarsme? Saskarsme ir mīlestība bez nosacījumiem.
Bet ko runā cilvēki? Viņi saka: "Es tevi mīlu tāpēc, ka tu esi labs." Bet ja neesi labs vai labs tikai dažkārt? Šāda mīlestība ar nosacījumiem nav mīlestība. Ir viegli mīlēt to, kurš ir mīlestības cienīgs, jo viņā jau tā ir mīlestība.
Dzīve - tas ir mācību process caur slikto, kas uzrodas cilvēka ceļā. Slikts tas ir tāpēc, ka tajā nav mīlestības. Un šī cilvēka ceļā sliktais uzrodas tāpēc, ka tam nepieciešama tieši šī cilvēka mīlestība, lai, pārvēršoties labajā, pasniegtu viņam dzīves mācību stundu.
Tas, kurš slikto pārvērš par labo, ceļas garā, jo no viņa izvilnī mīlesības plūsma. Jo ātrāk no cilvēka izvilnī mīlestības plūsma, jo vairāk viņā cieņas. Viss sliktais, ko cilvēks sastop dzīves ceļā, ptiesībā ir viņam nepieciešams sliktais.
Dzīves ceļā rodas dažnedažādi sliktias: doma, situācija, notikums, rīcība, cilvēks, kolektīvs, slimība utt. Tie visi roddas, lai kaut ko iemācītu. Ko tieši, tas katram jāsaprot pašam.
Sliktais nekad neierodas pie cilvēka, lai pierādītu sliktā esamību citos cilvēkos, bet lai caur svešu slikto pievērstu jūsu uzmanību kļūdai, ko esat pieļāvis pats.
Ja cilvēks neprot bez nosacījumiem mīlēt savus trūkumus, kā lai viņš mīl citus?
Bet kas ir mīlestība?
Draudzība, pieķeršanās, iemīlēšanās, sekss, rūpes, uzticība, kopdzīve. Pastāv daudz uzskatu, tomēr neviens no tiem nav mīlestība.
Ir dažādi jūtu uzplūdi, bet ir tikai vienas jūtas - mīlestība.
Visas emocijas var izskaidrot, tomēr neviens neprot izskaidrot mīlestību, jo emociju izmausmei kalpo vārdi, bet jūtas pauž klusējot.
Mīlestība - tā ir klusēšana. Mīlestība sniedz cilvēkam dvēseles mieru, un vārdi nav vajadzīgi.
Mēs esam pieraduši steigties un pat ar to lepojamies, un nepamanām, ka paskrienam garām mīlestībai, to velti iztērējot. Steigā var just tikai emocijas. Ļaudis pareizi atzīst, ka viņi nezina, kas ir mīlestība.
Jūs iepazīsiet mīlestību, ja veltīsiet dažas minūtes, piemēram, ikrīta atvadu apskāvienam. Uz brīdi klusējot piekļaujieties viens otram, sajūtiet viens otra ķermeni, un jūs jutīsiet, cik jums ir labi. Klusējot palūkojieties viens otram acīs, un jūs tajās ieraudzīsiet dziļi paslēptu maigumu, un jums kļūs vēl labāk. Pat vairs negribēsies pa galvu pa kaklu skriet uz darbu. Jūs taču izjutāt devēja laimi. Rodas nepieciešamība šīs jūtas atkārtot vēl un vēl. Dodot jūs saņemat. Šī būs labākā diena jūsu līdzšinējā mūžā. Darbs vedīsies, bet vakarā jūs steigsieties uz mājām kā ar spārniem. Mājās gaida mīlestība.
(...)
Ja jūs iemācīsieties mīlēt dzīvi bez ierunām, sliktais jums beigs pastāvēt. Tas kļūs par saprotamu un nepieciešamu dzīves daļu.
Laimīgs ir tas cilvēks, kura mīlestība plūst.
Laimīgs kļūs tas, kurš piedoddot ļaus virzīties mīlestības plūsmai.

Tags:
* * *

Read Comments

* * *

Reply to this entry:

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: