Deele [userpic]

Draudzība

16. Decembris 2009 (01:19)
garīgais:
frustrated
frustrated
muzikālā atmosfēra: Bliss Inc. Feat. Carlotta Chadwick - Faith

Man radās tāds nevilšs jautājums, kas tad ir tā draudzība? Nu, pēc neilgiem meklējumiem, šāds skaidrojums, man visvairāk iepatikās...

"Draudzība ir viena dvēsele, kas mitinas divos ķermeņos."

Iespējams, īsta draudzība ir vienīgās attiecības, kas izdzīvo postus un nelaimes, ko sniedz laiks un, kuras saglabājas neierobežoti ilgi. Unikālais pieķeršanās, lojalitātes, mīlestības, cieņas, uzticības un prieka kvantuma maisījums, iespējams apraksta īsteno draudzības jēgu. Līdzīgas intereses, apbusēja cieņa un stipra pieķeršanās vienam ar otru ir tas, ko draugi dala viens ar otru. Šīs ir tikai galvenās draudzības iezīmes. Lai pieredzētu, kas ir īsta draudzība, ir jāiegūst īsti draugi, kas patiešām ir rets dārgums.

Draudzība ir komforta un emocionālas drošības sajūta, ar otru personu. Tas ir tad, kad Tev nav jāizvērtē savas domas vai jāizvēlas vārdi, pirms spert tos laukā savam draugam. Tas ir tad, kad kāds Tevi pazīst labāk par Tevi pašu un garantē, ka būs tev līdzās jebkurā emocionālā krīzes situācijā. Tas ir tad, kad tu dodies gulēt cīnoties, bet nākamaja rītā celies jau ar lielāku sajēgu. Draudzība ir daudz kas vairāk, kā klīšana apkārt un dalīšanās ar labiem notikumiem, tas ir tad, kad kāds atnāk Tevi izglābt no grūtākā dzīves posma. Draudzība ir mūžīga.

Dažādiem cilvēkiem ir dažādi uzskati par to, kāda ir draudzības definīcija. Dažiem, tā ir uzticēšanas, ka otrs Tev nenodarīs neko pāri. Citiem, tā ir absolūta mīlestība. Ir arī daži, kuri izjūt draudzību, kā biedriskumu. Cilvēki veido definīcijas, kas balstās uz viņu dzīves pieredzi. Šī ir viena no tām sakarībām, kas ir augusi kopš sen seniem laikiem. Pastāv slaveni stāsti par draudzību mitoloģijās un citās reliģijās visapkārt pasaulē. Viņi saka, ka persona, kas ir atradusi uzticamu draugu, ir atradusi nenovērtējamu dārgumu.

Psiholoģiski runājot, draudzība var tikt definēta, kā "dinamiskas, savstarpējas attiecības starp divām personām. Bērni kļūstot par draugiem, vienojas par robežām līdz kurām abi partneri draudzējas". Tas palīdz viņiem funkcionēt kā veselīgiem indivīdiem dzīvē, jo tie var novilkt attiecībās līniju, kad tas ir nepieciešams. Draudzība nevar izdzīvot, ja viena no personām pieliek visas pūles, lai uzturētu draudzību, bez savstarpējas atzīšanas.

Tā kā draudzība sākas tajā momentā, kad bērns sāk socializēties, draugi, kādus bērns izvēlas, ir jāpieskata, līdz viņš/viņa nav iemācījies atšķirt labo no sliktā. Nepareizais vienaudzis vai socializācijas trūkums var novest pie smagām psiholoģiskajām traumām un traucējumiem, kas galu galā var novest pie sociālās nepiemērotības. Pareizu vienaudžu grupa ir svarīga bērna personības attīstībā. Gan pozitīva, gan negatīva pieredze pagātina indivīda personību. Tāpēc ir svarīgi, ka jūs atrodat draugus, kas ir saderīgi ar jums un jūsu emocionālo, kā arī psiholoģisko būtību.

Tulkoju no šīs lapas...