Deele [userpic]

Graustu Miljonārs

7. Novembris 2009 (04:32)
garīgais:
sleepy
sleepy
muzikālā atmosfēra: A R Rahman ft. Suzanne - Latika's Theme

Bolivuda kārtējo reizi ir mani pārsteigusi ar savām spējām radīt ārkārtīgi netradicionālas filmas, kuras tu nevari nedz paredzēt, nedz aizmirst. Viņu kultūra ir tik ļoti atšķirīga no Eiropiešu, pikpat cik tālo austrumu aiziātu kultūra, kura man arī ir dvēselei tuva.
Es nebaidos apgalvot, ka sen nebiju redzējis tik labu aktierspēli, kas filmas būtību pilnībā izstaroja un varēja just, ka šajā filmā, tās izstrādātāju grupa ir patiešām ielikusi dvēseli... Bet nu, ne tikai Bolivuda ražo "indiešu filmas"...
"
Graustu Miljonārs", lai arī diezgan vienkāršs, toties ļoti aizraujošs un dinamisks, izraisa diezgan daudz pārdomu pat tiem, kuri stādas priekšā, kāda ir dzīve Indijā, nemaz nerunājot par tiem, kuriem varbūt šī bija pirmā indiešu filma. Lai gan galvenais režisors nebūt nav indietis, bet gan anglis Denijs Boils, filma ir tapusi ciešā sadarbībā ar nepārāk populāro Bolivudas producenti Lovelīnu Tandanu un visa filmas galvenā darbība ir angliski, kas liekas diezgan neparasti, bet fona darbības ir natīvajā mēlē... No vienas puses, lika atcerēties par "Elite Squad" un "City Of God", filmām kurās tiek atklāta Brazīlijas skarbā dzīve, līdzīgi kā šajā filmā, Indijas.

Bet nu, laiks atpūtināt savu apgaroto dvēsli' un likties uz auss...

PS: OST ir vērts pat klausīties arī pēc filmas noskatīšanās... ;)

Comments

Posted by: spotty_flyer ([info]spotty_flyer)
Posted at: 11. Novembris 2009, 09:34

Un vienalga filmz saņēma Holivudas apbalvojumu :D ti bi Oskaru kaudzi.

1 Lasīt komentārus atbildēt