Telpas · elpa


sapņi

teksti · kalendārs · lasu šos · Antiņš

* * *

Pamodos ap septiņiem (rītā). Īsti nevar saprast - vai nu pērkona dēļ, vai sapņa (murga) dēļ. Visticamāk jau negaiss ietekmēja to, kas man miegā rādās. 
Sākums jau bij mierīgs... Kādas vecpilsētas ielās, krēslo. Laikam kaut kādi ekskursanti esam, man ir videokamera un es filmēju diezgan haotiski.. nu vispār visu, kas nāk pretī, kam eju pretī.. Bet tas tā īsu brīdi. Nokļūstu plašā, senatnīgā zālē (ei nu nezinu vrb jūgendstils), augsti griesti, pie sienām lielas fotogrāfijas. Jā, nu attēli iespaidīgi, jocīgas krāsas un attēlu spīdēšana.. iespaids jau bij varens, patika. Tur bij vēl vairākas detaļas, ko atceros, bet kas man galīg neinteresē, tādēļ punkts .
Un tad pa tv ziņām rāda sižetu. Autosacīkstēs Latvijā avārijā miris sporta mašīnas pilots.. Un tas nofilmēts. Rāda vairākkārtējiem atkārtojumiem palēnināti no dažādiem rakursiem - gan no skatītāju pusēm, gan no mašīnai piestiprinātām kamerām (vismas 3).. Mašīna it kā uz līdzenas vietas palecās un apmeta dažus kūleņus. Pilots (stūrmaņa nebij) tika ātri ārā ar palīdzību no malas. Tomēr pēc dažām sekundēm šis jau krīt pie zemes - kaklā artērija pušu, laikam vēl kaut kas tam kakla,,. Un viņš cīnās pēc elpas, sēc, gārdz un.. brr nu viss tik ļoti reāli sķiet, tā it kā būtu kaut kur redzējis dzīvē, kā tas notiek. Un es reizē esmu tur klāt, reizē pie tv ekrāna, jo tas jau noticis. Neviens necenšas palīdzēt, visi stāv malā, nemaz netuvojas. Un vien daži komentāri no kameras oparatora.. Kurš sašutis saka apmēram tā - Kas tie ārsti stulbi? Bet man dusmas, jo tam cilvēkam taču varēja palīdzēt, tur vispār ārstu nebija, neviens pat necentās izsaukt palīdzību.. tikai sacīkšu skatītāji un tas operators uz mirstošo vienkārši noskatās. Un asinis plūst, bet es neko nevaru darīt. Kādu minūti viņš tur cīnās, bet es tik gaidu, kad kāds palīdzēs. Es taču nevaru, jo tas ir viss noticis, cilvēks miris.. Un šitās domas uz riņķi tā pat, kā es te rakstu. Un es tomēr aizvien ceru, ka kāds palīdzēs un glābs. Tā var notikt, sapņos viss iespējams. Bet nekā es mostos un dzirdu pērkonu ļoti tuvu.

Neizgulējos, svētdiena bij gara un nogurdinoša.


Tags: ,
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry