Apsolītie tītargaļas tefteļi :)

« previous entry | next entry »
Jun. 6., 2012 | 07:23 pm

Tātad, es neesmu nobriedusi pievienoties kulinārijas pulciņam, bet šitā ir laba recepte, goda goda goda vārds :)).

Produkti (orientējoši uz 6 personām, bet vispār uz pilnu vidēja izmēra katliņu):

600g tītara maltā gaļa
1/2 paciņas vārītu rīsu
1 ola
3 lieli burkāni
4 ķiploku daiviņas
1 sīpols
2 sarkanie saldie pipari
200ml vistas buljona
200g skābā krejuma
3 ēdamkarotes tomātu pastas
pētersīļu zaļumi
eļļa cepšanai
1 lauru lapa
3 smaržīgie pipari
1/2 tējarote rupjā sāls
pa 1/2 tējkarotes malti melnie pipari, malts muskatrieksts, malta paprika un un karija pulveris (nu principā pēc garšas jāskatās, varbūt kaut ko gribas vairāk vai mazāk :))

Lielā bļoda samīca malto gaļu ar sāli, pipariem, maltu papriku, muskatriekstu, olu un 1 caur spiedi izspiestu ķoploka daiviņu. Uz rupjās rīves sarīvē 2 burknus, pievieno gaļai un rūpīgi to samīca. Tālāk pievieno puspaciņu novārītos rīsus un atkal samīca gaļu (bļin,izrādās baigi jāmīcās). Uz pannā sakarsētas eļļas liek apaļas tefteļu bumbiņas (ko pirms tam tā smuki sabumbuļo :)), un uz vidēji lielas uguns apcep no viena sāna, pēc tam uzmanīgi no otra sāna. Fiška tātad - tikām groza tos sānus, kamēr no visiem brūni, bet negriež kā kotletes - nu lai tās bumbas, tās bumbas ta paliek kā bumbas. Kad tie tefteļi apbrūnināti, liek katliņā. Klāt pieliek smaržīgos piparus, ripiņās sagrieztu atlikušo vientuļo burkāniņu, lielos gabalos sagrieztu sīpolu (ai mīn tiešām lielos, nu tā ka viens sīpols uz čut ne 4 daļām sagriezts, gabaliņos sagrieztu saldo piparu un 3 atlikušās ķiploku daiviņas. Pŗlej ar buljonu (štrunts, ka neapklāj pilnībā visu), uzliek katlam vāku un 5 min sautē uz lēnas uguns. Tālāk pievieno skābo krejumu, tomātu pastu, karija pulveri, lauru lapu (šito es laikam pie sastāvdaļām aizmirsu pierakstīt :D), un ļoooti uzmanīgi izmaisa. Uzliek vāku un vēl 10 min pasautē uz lēnas uguns. Pagaršo mērcīti, tā, tagad vēlreiz pagaršo (lūdzu neapēd uzreiz visu), vai kaut kādas garšvielas netrūkst, varbūt bišk tomātu pastas? Pašās beigās saber pa virsu lakstus, nu tobiš pētersīļu lapas. Pasniedz šito ar vārītiem karcīšiem, kartupeļu biezputru, arī ceptiem kartupelīšiem, gurinētiem marķīšiem vai svaigiem gurķīšiem - nu tak pēc iespējām un vēlēšanās, bet labi, ja tiešām kartupeļi, nevis citas piedevas.

Lūdz, lab apetīt :))

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {4}

samanta

(bez virsraksta)

from: [info]samantta
date: Jun. 6., 2012 - 08:05 pm
Link

vaimandieniņ, kā man patīk kad publicē receptes, tādas iz pieredzes, nevis spīdīgiem žurnāliem, kur vajag laša filejas, zilos sierus utt.
noteikti nākamnedēļ iemēģināšu! :))

Atbildēt | Diskusija


daciiit

(bez virsraksta)

from: [info]daciiit
date: Jun. 6., 2012 - 08:10 pm
Link

Šitā jau ar no žurnāla, tik ir vienkāršāka un pieejamāka, un galvenais - ēdama :D

Atbildēt | Iepriekšējais