Veselā miesā, bla bla bla..

Sestdien dabūju pretgripas poti. Par to bija jāmaksā pieci lati un čeku neviens tā arī neiedeva. Baigie. Dīvaini, ka brīdi, kad daktere teica "tagad mazliet iedzels", es pilnīgi neko nesajutu. Velns, kā man tas būtu noderējis pamatskolas laikos. Tad reizēm gadījās zaudēt samaņu no šitām durstīšanām.

Nezinu, vai šitā pote mani patiešām pasargās no gripas, vai nē, bet nu ganjauka sliktāk nebūs. Mans priekšnieks saka, ka nezina nevienu, kuram tā būtu palīdzējusi nesaslimt. Ja līdz pavasarim nesaslimšu un gadīsies runas par šo, tad pateikšu. Kaut kas taču viņam būtu jāatbild.

Comments

Ja nezināji, priekš kam bija jāpotējas.. Vakcīnā taču ir pavājināts tas pats vīruss..
Profilaksei! :) Un ja nu..?

Nēnu, es jau vispār neticu medicīnai un nekādas zāles nelietoju. Jo man nevajag. Jo, iespējams, es tās nelietoju. Apburtais loks, bet tā nu es uzskatu.
Sliktāk no tās potes nebūs, tad es to jau justu. Labāk..? Tas tiks noskaidrots tuvāko mēnešu laikā. :)
Daaaah.. Profilaksei medus, ķiploki, vecmāmiņa ievārījumi, tējas etc. utt. Dabīgās "zāles" vislabākās :)
Ar tām potēm jāuzmanās, jo dažādi blakusefekti var likt sevi manīt pat pēc daudziem gadiem..
Tikai mieru! Es ar potēm neaizraujos. Pēc vairāku gadu pārtraukuma, šogad saņēmu tikai divas – šo te, pretgripas, un pavasarī pret ērču encefalītu. Tā ka daudz nav nudien.

Medus lielos daudzumos šķebina (lai gan gribētos, protams), ķiploki – nu tad nevar iet ciemos, :) vecmāmiņas ievārījumi – jep, katru rītu. Trūkums gan tāds, ka vasarās jāpalīdz lasīt tās ogas. :) Tējas, jā, es kafiju nedzeru.
Tātad sanāk, ka man ir mazas izredzes nebūt darbā slimības dēļ šajā ziemā. :)
Nez, tās potes baigā modes lieta. Pirmkārt jāstiprina imunitāte. Un ka'saka - kas pats sevi sargās, to arī Dievs sargās.. :]
Nūū.. Pret encefalītu jau imunitāti tikai tā var dabūt. :)
Un neiet mežā, negulēt pļavā, nebūt dabā – to man negribas, ja jau runājam par "pats sevi sargās".
Atļaušos nepiekrist.. :)
Katrā gadījumā man ir citi veidi, kā rūpēties par sevi, pieņemsim, ka Tev tie ir sveši.. Te nav runa par kaut kādiem iekšķīgiem līdzekļiem.
Dzīvē nekad negribu pakļaut sevi kaut kādām indēm, par kurām vēl pat nav īstas skaidrības, cik ilgi tā organismā paliek un kādas tam visam sekas..
Man ir gadījies vienu gadu nesaslimt un vienu gadu saslimt vieglākā formā. Šogad atkal sadūros :)
Mani sapotēja par brīvu mammas darbā. Es potējos katru gadu un ar gripu neslimoju.
Protams, to, vai Tu ar gripu neslimo saņemtās potes dēļ, vai vienkārši izdodas nesaslimt, nekādi nav iespējams noskaidrot. ;)
Laikam jau…
Dā, vajag studēt medicīnu, lai tādu rakstu rakstītu, bet te ir tikai Raiņa laišana. Jāsāk ar to vai ir pareizi pote ievadīta, tad var pārbaudīt vai asenīs ir vajadzīgās vielas u.t.t. Es domāju pārdomā ko rakstīt ko nē, ja nēesi informēta nelaid Raini!!!!!

March 2006

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Powered by Sviesta Ciba