Vegānpārdomas
Sorry not sorry
 
26.-Maijs-2015 04:03 pm
"Nu vegānisms gandrīz nekad nav diētas preference. Daudziem tas ir par dzīvnieku tiesībām, ētiskumu, vidi/dabu/klimatu, veselīgumu un vēl nez ko. Tā visa ir ideja nevis tas, ko bāž mutē. Vispirms vergu brīvlaišana, tad sieviešu/melno/lgbt/bērnu tiesības, pēc tam būs dzīvnieku iespējas netikt izmantotiem (98% gadījumu) neētiskos veidos.

Ja tev šķiet, ka cilvēkiem nodarīt sāpes nav ok, kāpēc dzīvniekiem ir? Nu...tikai tas tiek noklusēts, tas notiek noslēgtās, norobežotās teritorijās, tā ir tikai iesaistīto darīšana (nemaz neņemot vērā, ka tie "neiesaistītie" pēc tam pirks), par to runāt nav labais stils. Noklusētā vardarbība, kuru visi ignorē. (Ja nevar dot consentu, tad "augšējam" ir jādara mazāk kaitīgais un iespējami labākais, savādāk viņš ir varmāka, vai ne?)

Tas ir TIK loģiski. Manuprāt, jebkuram, kuram kaut mazliet rūp pasaule un tās nākotne vegānisms vismaz teorētiski ir saprotams un atbalstāms.

Bet tieši tāpēc, ka tas nav "common sense", ir filmas, pasākumi un whatnot. Un tāpēc, ka dzīvnieku izmantošana ir tik ļoti ieēdusies mūsu sabiedrībā, arī tie, kuri grib vienkārši būt vegāni, nav tik viegli, jo sevišķi sākumā."

- nomirusi
Comments 
26.-Maijs-2015 08:25 pm
Nu taisnības labad jāsaka, ka neesmu vegāns.
This page was loaded Maijs 18. 2024, 4:22 pm GMT.