chrono

(bez virsraksta)

Jun. 19., 2015 | 09:11 pm
No:: chrono

Tas man šķiet diezgan neveiksmīgs piemērs, jo ir skaidrs, ka ne jau kvantitatīva domāšana par morāli padara rezultātu automātiski labāku. Būtiska ir arī racionāla un kritiska argumentācija un problēmas apskatīšana no vairākām pusēm, kam ir nepieciešama dažādu skatu punktu izvērtēšana un diskusija tai skaitā. Kā ctulhu jau piezīmēja, tad Hitlers, šķiet, tieši paļāvās uz savu "gut feeling" nevis uz manis minēto. Starp citu, kā tad attīsta intuīciju? Cik esmu novērojis, tad tā attīstīta ir tieši cilvēkiem, kas diezgan daudz lieto prātu un loģiku vērtējot dzīvi. Šīs lietas nav atrautas viena no otras, tieši otrādāk, papildinošas.

Man tevis nosauktais piemērs par kristiešiem liekas šķidrs un salmu vīra cienīgs, kuru labākajā gadījumā var izmantot kā pretargumentu, ja kāds kristietis norāda uz kādas citas kopienas vardarbīgo vēsturi.

Labs "nedomāšanas", bet vadīšanās pēc savām sajūtām piemērs ir pašlaik aktuālā LGBT kopienas pārstāvju ievietošana amoralitātes rāmjos bez liekas prātošanas no daudzu indivīdu puses.

Link | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: