zivs

(bez virsraksta)

Dec. 8., 2022 | 06:08 pm
No:: zivs

Neesmu ieinteresēts garā diskusiju vai par katru cenu oponēt, bet parādīt savu pieredzi un skatpunktu. Pieņemu, ka Tu dzīvo nedaudz vieglākā vidē.
Tavi pieņēmumi par krāsaino nosaukumu un valodas lietojumu šajā rajonā, protams, ir pareizi.
Tikai nesaprotu kā Tu domā, ka tā ir viņu problēma, to, kas nerunā latviešu valodā. Attīstības ziņā, protams. Bet saskarsmē problēmu izjūtu es "wtf, kur es dzīvoju? kas te vispār par valsti?"

Daudzi cenšas runāt, kas priecē, bet manā pat stāvā ir pāris, ap 30, kuri gan ir pieklājīgi un smaidīgi, bet pat "sveiki" nē. Nezinu, nemāk vai, šķiet, drīzāk ir pilnīgi vienalga, jo vienmēr atņem sveicienu krieviski. Viņu bērns, ap 10, vairākas sekundes domā ko esmu viņam pateicis, un izgrūž "zdrasķe". Tas ir viens sīks piemērs.

Lejas stāvā kaimiņš saskrullējies tiktālu, ka veikalā neapkalpots krieviski, pārdevēju uzskata par nacisti. Es neienīstu tupa vienkārši tautību, bet lai šis rajons nav krievija.
Gribās notīties no šīs zemes (jā, rietumu virzienā, tur kur nerunā krieviski un latviski. ironiski, ne). Te nekas ļoti ilgi neaugs un neplauks, un autobusā ārzemnieki pateiksies ar "spasibo".

Un nacionālos jautājumus es nekad publiski necilāju, un ja sanāk, tad max diplomātija, taču ne pielāgošanās viedoklim. Mums vajag mieru un draudzīgus līdzkrievus.

Link | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: