chrono

(bez virsraksta)

Feb. 23., 2018 | 02:11 pm
No:: chrono

Tur jau ir tā problēma, ka tiek apzināti izmests viss tas, ko šis dokuments saka un notiek pievēršanās kā galvenajam tā uzdevumam vienam teikumam, kurā vispār nav ne ar vārdu runa par "gender teoriju", lai kas tā arī nebūtu Tavā izpratnē. Viss dokuments ir apkopojums pasākumiem, kas jāveic un/vai jāveicina, lai turpinātu cīnīties ar vardarbību pret sievietēm. Ir jādzīvo fantāziju zemē, lai iedomātos, ka pie mums jau ir ieviests viss pietiekoši lielā daudzumā un tālāk mums augt vairs nav kur. Tāpat arī ir drusku jādzīvo fantāziju zemē, lai uzskatītu, ka dokumenta galvenais mērķis ir iemācīt jaunākās intersekcionālā feminisma atziņas nabaga nenobriedušajos prātos, atmetot visu atlikušo tekstu kā nesvarīgu.

> Un pat ja pieņemama, ka pastāv tāda lieta kā sociāli dzimumi...

Vai Tu esi iepazinies ar ko šajā gadījumā ir domāts "sociālais dzimums"? Tā nav nekāda antizinātniska idealoģija, bet vienkārši apzīmējums tām dzimumuzvedības normām, kas ir sociāli kontrolētas/izveidojušās, kaut vai tas, ka maziem zēniem ir jāvalkā zilā krāsa, bet meitenēm sarkanā/rozā. Dokuments pa lielam vienkārši pasaka, ka skolās ir jāmotivē abi dzimumi pievērsties lietām, kas viņiem interesē un jāparunā par šiem jautājumiem, ko par ideoloģiskiem var saukt tikai tie, kas baidās, ka viņu meitām pateiks, ka pie plīts var stāvēt arī vīrietis, nevis tikai viņa.

Vecāku un skolu attiecībās nav tik primitīvi vienkāršas, kā Tu to pasniedz. Skolām nav totāli jāpakļaujas vecāku iegribām, viss notiek vienošanās rezultātā, jo tie vecāki, kas grib, lai viņu bērniem māca par dzimumu vienlīdzību tieši tikpat maksā nodokļus, kā tie, kas negrib. Tiesa, kā jau minēju, mācīt principu "visi var darīt to ko viņi vēlas, neatkarīgi no dzimuma" ir kaut kas tāds, pret ko iebilst tikai, hm, īpaši apdāvināti indivīdi.

Link | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: