01 May 2007 @ 12:03 am
Meklējumi un atradumi. Sajūtās!  

Imants Ziedonis
***

Kastaņu sveču laikā atnāca taurenis un prasīja, kam šīs pilis pieder. Es teicu: tās ir pavasara pilis un drīz varbūt nodegs.
Nu, teica taurenis, kamēr nedeg, mēs tur padzīvosim. Es teicu: bet, kad nodegs, paliks tikai pelni.
Nu, teica taurenis, visas tās krāsas uz mūsu spārniem - tie jau arī ir tikai pelni no pilīm, kas nodegušas.

1983


Uztvere drīkst būt absolūti plašs jēdziens.
Uztver, satver un notver mirkli. Bez preparācijas, sekcijas hloroforma smakas un noglabāšanas aiz deviņām domu atslēgām.
 
 
agenda: Stina Nordenstam - Hopefully Yours
 
 
( Post a new comment )
[info]lullibi on May 2nd, 2007 - 05:17 pm
traucē viens mazs apstāklītis, ka pirms apzināšānās, vajag iespēt arī būt. (jo, piemēram, tādam kā man visu laiku pazūd jebkāda sajūta, ka vispār kaut kas IR)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]caramelo on May 9th, 2007 - 06:46 pm
Parasti apziņas iestāšanās notiek pēc tam, kad ir paspēts BŪT tik daudz, ka sakarību kopsakarība izveido apziņu.

Būt ir skaisti, bet bez apziņas - bezjēdzīgi skaisti. Tas gan, protams, nenozīmē, ka vienkārši būt ir bezjēdzīgi. Skaistām lietām bezjēdzību parasti piešķir tie/tad, kad meklē jēgu notiekošajam.

Brīžiem īsti nesaprotu, vai ir pareizāk (labāk, vieglāk, tālejošāk) dzīvot, visu iedalot skaists | disharmonisks vai bezjēdzīgs | jēgpilns kategorijās.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]lullibi on May 9th, 2007 - 07:17 pm
te jau arī laikam darbojas tā pati sintēze, kas pie dzejas. vajag tikai atspēriena punktu. vajag atcerēties kā elpot un ielaist sevī būšanu bez apziņas robežām. jo reti kas ir kaut kas pats par sevi (kaut gan man gribētos kaut ko TĀDU), visam mēs piešķiram jēgu vai bezjēgu analīzes procesā. bet, piemēram, tu pamosties naktī, atver logu un sajūti pavasarīgu gaisa maigumu februārī, un tad tu taču nerasies to apšaubīt vai skaidrot.

(jau kaut kas nesanāk - universālu lietu nav. teorijā nav. un vairiatīva teorija rada praktiskā lietojuma nekonsekvenci)
(Reply) (Parent) (Link)