brookings - "Gribu palīdzēt..." [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

"Gribu palīdzēt..." [Feb. 4th, 2016|12:17 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
No kurienes ir viņu (jūsu) vēlme palīdzēt?

Atceros, kad pirms 8 gadiem bija LBAS organizēts pikets pie MK - kur viņi bija tad? Nu pie kompjiem točna bija - lai nirgātos par tiem stulbiem, smieklīgajiem, vecajiem ļaudīm.
Kur bija vēlme palīdzēt (vai pat saprast) tās jaunas ģimēnes ar svaigo īpašumu (aka jumts virs galvas) un svaigo krēdītu (2008)? Lai tie lohi tinas prom, vai ne? Idioti, kuriem bija sava iedoma, ka viņi varētu tā dzīvot.
Kur pēc 2008 bija latviešu inteliģences vēlme iedziļināties šājā banku sistēmā? Atceros, ka, U.T, piemēram patika sēdēt vecrigās kafejnīcas un domāt “no kurienes nāk domas?’. A no kurienes nāk nauda bija laikam parāk piezemēts jautājums.
Un ko latvijas intelegencia darīja, lai iztiktu? Es nezinu, bet pēdējais, ko atceros, bija tas, ka viņi bija ar mieru paņemt ātro kredītu dēvēju sponsorus, lai viņu kulturālie pasakumi varētu turpināt pastāvēt.
Un kur ir pazudušas viņu skeptiskas/ciniskas spējas pēkšņi? Pilni ar mīlestību un sapratni tagad esam. Protams ļoti jauki, bet man šīs izmaiņas notiek mazliet paātri - jo tikko viņiem bija sirds ‘as cold as ice’.
Kaut būtu bijis kruts vecs, bagāts kungs ar vēlmi palīdzēt pensionāriem un ģimenēm, varbūt bijis savādāk - varbūt būtu bijuši projekti, māksla. Kurš var zināt?
link