brookings - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Jan. 1st, 2014|06:28 am

brookings
Šodien policisti man apstādināja divas reizes. Pirmo reizi es braucu ar velosipēdu pa Jelgavas šosēju. Man jautāja "Kā ar veselību?"
"Labi, paldies. Un Jums?" "Arī labi" viņš atbildēja, un tad gatavoja man to alkometru. "Vai varēsiet te iepūst?" "Ja tas ir obligāti." es teicu.
"Nū, teiksīm tā: es būšu ļoti priecīgs, ja redzēšu, ka viss ir kartībā." viņš mierīgi atbildēja. Iepūtu, tāpēc ka, laikam katram ir laikam jājūtas priecīgam. Rezultāts bija 0.00%, kas nevis īsti priecēja kungu, bēt parsteidza. Viņs pat to kratīja mazliet (Redzi, viņi speciāli izvēlējās apstādināja mani - apdzina un gaismoja - džeks ar velo Jan 1 - nū ko tas varētu nozīmēt? Easy pickings).

Pēc 30 minutēs es braucu uz Baložiem no Titurga pa mūsu jauno veloceļu. Starp veloceļi un šosēju ir 4 metru zāles apmales. Policisiti apstādināja mašinās. Tad, skrienot no cēla arī apstādināja man.

Redzi, es saprotu, ka ceļu noteikumos ir rakstīts, ka arī velobraucēji var tikai ieņem līdz 0,5 promilēm, un jā - laikam jebkur turklāt. Bet man ir viena pārliecība un viens jautājums par šodiena notikumiem. Pārliecība ir tā, ka bija skaidrs, ka es braucu normāli un nevienu neapdraudēju, un vienīgais iemesls man apstādināja bija ka šodien ir Jan 1 - un līdz ar to iespēja uzlikt sodu (nevis sargāt sabiedrību no manis). Un jautājums ir sekojošs: vai nav jābūtu iemeslam kāpēc policisti apstādina, kura pamatā ir veids kā tu brauc vai velo/mašīnas stāvoklis (nevis datums)?
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: