Božena Chodunska

Post a comment

Tā nu 'viš i...

Name
Božena Chodunska

Man ir jāiebilst pretī. Statīni ir tieši paredzēti primārai profilaksei: https://en.wikipedia.org/wiki/Statin#Primary_prevention Un ņemot vērā, ka triglicerīdu līmenis boženai ir normāls, tad arī varētu būt Familial hypercholesterolemia. Ņemot vērā, ka viņai nekad iepriekš holesterīna līmenis nav mērīts, tad nav zināms, cik gadus ir bijis paaugstināts līmenis un cik gadus jau ir asinsvadi ķepējuši ciet. Ja tas ir bijis jau vairākas dekādes, tad varētu jau bijis paliels progress aizķepēšanai.

Aknu transamināžu un fosfokināzes likts noteikt statīnu zāļu aprakstos. Tas ir pats galvenais informācijas avots par zālēm Eiropas Savienībā, paredzēts medicīnas profesionāļiem. Tajā ir ielikta informācija pa taisno no pētījumiem un to sīki un smalki ir izvērtējusi Eiropas Zāļu Aģentūra un Eiropas Savienības dalībvalstis. Piemēram, atorvastatīnam šeit: https://www.medicines.org.uk/emc/product/4343/smpc#CLINICAL_PRECAUTIONS

Kā jau es minēju un piekrītu tev, primārā izvēle būtu lipīdu līmeņus dabūt normā ar dzīvesveida izmaiņām.

Bet - kā arī es minēju - tikai tad, ja tas neizdodas, es iesaku dzert statīnus. Jā, tas ir pretēji pašreizējām vadlīnijām, bet tā kā es gadiem esmu 'lived and breathed' statīnus un asinsvadu aizķepēšanu, tad esmu visnotaļ pārliecināta, ka vadlīnijas mainīsies. Zinot mehānismu, kā rodas ateroskleroze un kā strādā statīni un to cik slikti un vēl sliktāki efekti tiek turpināti atklāti zema blīvuma lipīdiem - grūti iedomāties, ka tā nebūs.

Boženas līmenis nav traģisks, bet nav arī zems - LDL 4.34, kas ir high and undesirable. Es tādā situācijā lietotu statīnus as a no brainer.
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.
Powered by Sviesta Ciba