Božena Chodunska

Post a comment

Tā nu 'viš i...

Name
Božena Chodunska

OK, tātad neesmu ārsts, bet esmu farmakoloģijas doktors un esmu speciāli pētījusi asinsvadu aizsērēšanos.

No sākuma pastāstīšu, kāpēc normāls holesterīns ir svarīgs. Ja holesterīna līmenis ir paaugstināts, tad lēnām, bet nepārtraukti aizķepējas asinsvadi. Un tad, atkarībā no aizķepējuma pakāpes, sākot ar kādiem 50-60 gadiem var rasties asinsvadu nosprostojums, kas tiek saukts arī par insultu vai infarktu. Bez tam asinsvadu un asinsplūsmas traucējumiem ir arī nozīme pie dažādām citām slimībām, kaut vai pie demences rašanās. Ķepēšanai pašai nav simptomi, tāpēc bieži cilvēki nav diez ko entuziastiski par ārstēšanu, bet tas ir ļoti bīstams piegājiens, jo sekas ir tiešām sliktas.

Pirmā ārstēšanas izvēle tiešām būtu saturated fats izslēgšana no diētas un liekā svara zaudēšana. Liekais svars vispār ir tāds kā plašs iekaisums, kas piedalās veselā kaudzē patoloģisku procesu, tāpēc vienmēr ir laba ideja viņu zaudēt.

Bet tomēr holesterīnu visvairāk taisa organisms pats un pat ja neēd piesātinātos taukus un ir tievs, tāpat var būt paaugstināts holesterīns gēnu dēļ. Grūti pateikt, kāda tev ir bijusi attīstība, jo nav regulāri taisītas analīzes, bet tas, ka ir normāls triglicerīdu līmenis arī, iespējams, norāda, ka pie vainas ir drīzāk gēni nekā diēta.

Un tad es ieteiktu lietot statīnus un sākt jau tagad. Statīni ir tiešām brīnišķīgas zāles, kas bija apvērsums sirds-asinsvadu slimībās un taisnību sakot pataisīja sirds-asinsvadu zāļu pētīšanu gaužām garlaicīgu, jo ar viņiem tiek atrisināts milzīgs daudzums problēmu. Gados vecākai populācijai ir bijis vnk graujošs veselības uzlabojums un pamatīgi paildzināta dzīvildze. Jā, pašlaik esošās vadlīnijas diez vai ieteiktu sākt lietot pie taviem rādījumiem, bet esmu diezgan pārliecināta, ka drīzumā ieteiks sākt lietot arī pie tādiem rādījumiem, jo sagaidāmais risks no viņu lietošanas ir gaužām mazs, bet ieguvums - liels. Uz to arī vadlīnijas ir gājušas visu šo laiku - aizvien agresīvāk samazināt lipīdu līmeni un aizvien plašākām vecuma grupām. Optimālā situācijā uztaisītu sākumstāvokļa asins analīzes aknu transamināzēm un fosfokināzei un tad pēc kāda 1.5 mēneša, taisot holesterīna kontrolpārbaudi pie reizes pārbaudītu arī tās. Bet pie taviem rādītājiem deva būtu viszemākā un ļoti unlikely, ka vispār būtu kādas blakusparādības. Plus tās ir, man liekas, kompensējamās zāles un ļoti lētas.

Kopumā - augsts holesterīns nav joka lieta. Jā, viņš nedarbojas tā, ka ja 3 dienas nedzers zāles, tad 4. nomirs - process ir ļoti lēns un ļoti ilgs, bet tad, kad parādās aizķepēšanas simptomi, tad jau ir par vēlu, tāpēc jāsāk ārstēt pēc iespējas laicīgāk.
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.
Powered by Sviesta Ciba