Božena Chodunska

Post a comment

Tā nu 'viš i...

Name
Božena Chodunska

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
C. ciemā sestdienās ir brīnišķīgs tirdziņš. Tas pats, kurā vasarās tirgo puķu stādus. Tāds dabisks tirdziņš, kas rodas no vajadzībām un vēlēšanās. Man liekas, par tirdzniecības vietām nav jāmaksā, un kā tikai visa tur nebij. Es nopirku no sirmmāmiņas divas kastes ar mājas vistiņu olām par ļoti pieklājīgu cenu (jaunās vistiņas, meitiņ, tāpēc mazākas olas) un no mājcepējas tantes kāpostu pīrāgu un spinātu pīrāgu Līzei. Pīrāgu organoleptiskās īpašības vēl nav testētas, bet izskatās ļoti labi.
Vēl tur ir piens, biezpiens, lauku siers un sviests, mājās gatavota biskvīta rulete un kūkas, visādi dārzeņi. Divām sirmmāmiņām bija pašadītes zeķītes, ļoti glītas, bet man vajadzētu cimdus, jo pati savus es drošu vien līdz pensijai neuzadīšu.
Mājas pagrabā atradu ziemojam steru ar gliemjiem un vienu mazu ķirzaciņu, mazāku par gliemjiem. Gliemjiem nācās iet meklēt dzīvesvietu citur, ķirzaciņa varēja palikt, piedodiet tādu sudzismu, ķirzaciņas neēd manu augu valsti.
Vispār pagrabā ziemo visāda fauna, vienu gadu bija tritons.
Pagājšnedēļ upē bija gulbis ar kundzi, droši vien pārcceļotāji, jo šonedēļ jau bija prom, toties lokus meta kaut kāds piekūnveidīgais, sazin ko tas tik vēlu te dara.
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.
Powered by Sviesta Ciba