Božena Chodunska

Post a comment

Tā nu 'viš i...

Name
Božena Chodunska

lai priede augtu, vajag ne tikai sauli, bet arī zemsedzes traucējumus. izlases cirtes gadījumā un ja tas nav sils, zemsedzē paliek Pleurozium schreberi, kas ar ķīmiskiem paņēmieniem nozūmē priežu dīgstus (par to ir daudz pētījumu). saudzīgi izlascirstā mētrājā priedei nav gandrīz nekādu cerību.

kad brauc no rīgas ārā uz austrumiem, tur gar šoseju ir tādas dīvainas kailcirtes ir svītrās nošķūrētu zemi. izskatās baisi, bet priedes kāri atjaunojas pašas no sevis, un uz zemsedzes paliekām aug nepamanīti plakanstaipekņi (ja būtu pamanīti, tad šāda apsaimniekošana tiktu noliegta un plakanstaipekņi atdotu galus). un tur grūti atrast kaut ko pļaujamu.

nurmāla kāpu meža kailcirte nav jāpļauj. ja tur ir jāpļauj, tad jau ir smaga eitrofikācija (korintes utt) un tas ir cits gadījums.

tu laikam aizgāji no nozares sen, pirms te ieviesās lielā vajadzība pēc dabisko traucējumu atdarināšanas. mežus vajag dedzināt lielās platībās, pelēkās kāpas pēc iespējas vairāk izbraukāt, visas citas kāpas izbradāt (nost ar laipām), visu krasta kāpu aizsargjoslu piedzīt ar kāpurķēžu tankiem.
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.
Powered by Sviesta Ciba