(no subject)

« previous entry | next entry »
Nov. 3rd, 2022 | 08:06 pm

bet vispār šodien mēģinu apstrādāt piepeši iemiesoto atskārtu par to, ka pleci un mugura nav viena un tā pati sistēma. nedaudz reibst galva un slikta dūša (tas ir normāli pie intensīva darba ar somatiku)

kaulu līmenī tās ir divas pilnīgi atšķirīgas lietas, roku-lāpstiņu-atslēgas kaula sistēma ir kā uzliekamie spārni, kas pie ķermeņa turas uz puņķiem (simboliska skrimšļu locītava abās pusēs krūšu kaulam)

tādējādi, ko vispār nozīmē kultūrā plaši pazīstamais tēls "līka mugura"? noteikti neko tādu, ko var izlabot, velkot atpakaļ plecus.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {4}

(no subject)

from: [info]asiize
date: Nov. 3rd, 2022 - 10:04 pm
Link

Jā, te viena antropoloģe saka, ka mēs šeit esot īpši apsēsti ar tām taisnajām mugurām, staltumu un stājas koriģēšanu: https://www.rsu.lv/aktualitates/nacija-ar-staltu-muguru-kapec-latvija-tik-izplatitas-ir-stajas-korekcijas-prakses

Reply | Thread


bodyshop

(no subject)

from: [info]bodyshop
date: Nov. 4th, 2022 - 01:54 pm
Link

ooo, man te būtu daudz ko teikt

Reply | Parent


bobijs varenais šāvējs

(no subject)

from: [info]glam_our
date: Nov. 13th, 2022 - 10:25 pm
Link

Visu bērnību lika kaut ko darīt ar pleciem, lai taisnotu muguru un tikai pie 30 gadu vecuma beidzot sapratu, ka muguru taisno ar krūškurvi un iegurni. Sajutu milzīgu aizvainojumu, ka neviens to nepateica ātrāk (bet varbūt nemācēju dzirdēt).

Reply | Thread


bodyshop

(no subject)

from: [info]bodyshop
date: Nov. 13th, 2022 - 11:20 pm
Link

mugura nav "jātaisno" vispār, tas, pēc kā cilvēki tiecas, ir līdzsvars starp mugurkaula izliekumiem, un man šķiet, ka šis vārds "taisnot" nodara vairāk ļauna nekā laba. un jā, tas ir panākams strādājot ar krūšukurvi, krūšu kaulu, jo arī par iegurni ir tikpat daudz bīstamu mēmu, piemēram, "tucked pelvis" ideja, kas sievietēm ir pat kaitīga, jo rada spriedzi visā iegurņa pamatnē un arī var gadīties problēmas ar iekšējiem orgāniem un, protams, citiem muguras izliekumiem.

Reply | Parent