Are you living in the real world? - OpenOffice

Sep. 28th, 2009

01:16 pm - OpenOffice

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(53 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]blondais_terors
Date:October 6th, 2009 - 09:10 am

Re: OpenOffice.org

(Link)
nu ko lai es saku - man prieks ka ir tādi paraugpilsoņi kā tu. kamēr valsts mani apkrāpj, tikmēr es apkrāpju valsti.
nevaru minēt konkrētu teikumu jo man interesē viss dokuments kopā un nav laika skaitīt katrā teikumā atsevišķi vārdus. es nezinu kur openoffice atrod tos liekos vārdus. vienalga kur es skatos pie file vai tools, viņš uzrāda vienādu (nepareizu) vārdu skaitu.
kamēr visā valsts pārvaldē nebūs ieviests open, tik un tā mums būs problēmas. un varu pateikt uzreiz ka nevienam ministram, deputātam un lielajiem priekšniekiem ar lielajām algām nekad nebūs jālieto Open Office. viņiem visiem paliks Microsofts.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]nazis
Date:October 6th, 2009 - 10:42 am

Re: OpenOffice.org

(Link)
Tur nu ir jāpiekrīt - ja reiz izlemj mainīt programmatūru, tad jādara to plānveidīgi (nevis stihiski) un visiem (nevis tikai "ierindas" darbiniekiem).
Par vārdu skaitīšanu - laikam sapratu, kur ir problēma. Sazin kādu iemeslu pēc "atverošo" pēdiņu OpenOffice skaita kā vārdu. Agrāk šitāda problēma nav bijusi, un tas nozīmē, ka tā, ticamākais, drīz vien tiks izlabota. :) Tā kā atliek vien pagaidīt vai arī no vārdu skaita atņemt "atverošo" pēdiņu skaitu. Nedaudz neērti jau ir, bet var uztaisīt ašu makrokomandu, kas šo darbiņu paveic pat ļoti ērti. :)

Par valsts krāpšanu ir divējādi - no vienas puses, man prieks, ka valsts ierēdņi cenšas apkrāpt to, kas maksā viņiem algas (ar šādu attieksmi mēs tālu tiksim!), bet no otras puses - tu apkrāp firmu "Microsoft". Tad nu varu vien novēlēt, lai kāds apkrāpj arī tevi. Un šeit nudien nav vietā teksti par to, ka Microsoft'am naudas jau tā ir daudz. Ja nepatīk viņu programmatūra - aber lūdzu, lieto Linux un OpenOffice.org, bet, ja gribi lietot viņu programmatūru - atkal lūdzu, bet pēc Microsoft'a noteikumiem. Un viņu noteikums ir - samaksā par licenci. :) Starp citu, mājas lietošanai Microsoft Office maksā tikai 25 latus.

Eh, negribas vairāk strīdēties. Šķiet, Tava domāšana ir tipiska valsts ierēdņa līmenī. :) Tas nav apvainojums, bet fakta konstatācija. Pats savulaik strādāju VID un pēc 2,5 gadu darba sapratu - vai nu jātin prom, vai nu man domāšana neatgriezeniski paliks tāda pati, kā pārējiem.

Veiksmīgu dienu! Lai veicas ar Microsoft Office un, ja nu tomēr tev nāksies lietot OpenOffice.org, tad, cerams, topošo 3.2 versiju (tajā sola krietni uzlabotu "Track Changes" (līdzīgu, kā Wordā) un, cerams, arī ar "pareizu" vārdu skaitīšanu). :)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]blondais_terors
Date:October 6th, 2009 - 10:57 am

Re: OpenOffice.org

(Link)
tev varbūt tas ir "jāuztaisa aša makrokomanda" lai kko atskaitītu, man tā ir ķīniešu valoda. es nestrādāju IT nodaļā, un ja mana IT nodaļa nevar atrast kā saskaitīt vārdus, tad viņi risina to savādāk - uzliekot man atpakaļ word.

hmm, dīvaina attieksme pret pilnīgi nepazīstamiem cilvēkiem tev. ka tik iebāzt kādā kategorijā. oficiāli ierēdnis esmu tikai pusgadu, vai tev tiešām šķiet ka word lietoju tikai pusgadu?
un ja nu kkur pieradu pie "naudas šķiešanas", tad tas ir privātais bizness. Kopš strādāju valsts pārvaldē, teiktu ka tas ir nabadzības kalngals, jo sēžam aukstumā, bez siltā ūdens tualetē, ar apgrieztu i-netu, mums pat datoros nogrieztas iespējas ielikt diskus un flashus. nav mums ne prēmiju, ne piemaksas par to ka jāaizvieto kāds, kurš ir atvaļinājumā. vienkārši rukā viņu vietā.

kā redzu ar tevi strīdēties nav jēga, jo tev liekas ka visās valsts iestādēs atalgojums un labumi ir vienādi.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]nazis
Date:October 6th, 2009 - 01:28 pm

Re: OpenOffice.org

(Link)
Te nu Tev nav taisnība. Ja nu valsts iestādēs kaut kas nav labi, tad tās ir algas un darba apstākļi "vienkāršajiem" darbiniekiem. Izšķērdība notiek "lielās lietās" jeb vadības līmenī. Pats atceros - no vienas puses, katram adminam VID Informātikas pārvaldē bija labi ja 1,5 kvadrātmetri vietas (ieskaitot to vietu, kuru jāizmanto instalējamiem serveriem), toties vidējā vieta tika rēķināta tā - ja adminam Jānim un adminam Jurim ir katram pa 1,5 kvadrātmetriem, bet pārvaldes direktorei - 57 kvadrātmetri, tad katram vidēji ir 20 kvadrātmetri. Kādas vēl sūdzības??? Tāpat ar tehniku - ak vajag nopirkt serveri? Gaidi ar maisu. Toties gada beigās tev pēkšņi iedod 12 serverus un saka: 2 dienu laikā izdomā, kur tos pielietot.

Par piemaksām par citu darbu darīšanu - nezinu, kur strādāji Tu, bet privātajā sektorā tādas lietas nenotiek.

P.S. Arī es nesen kolēģiem apgriezu iespējas lietot USB flash. Tas nav nepieciešams darbam. :) Tas pats ar internetu - lapas, kas nav vajadzīgas darbam (draugiem.lv piemēram) darba laikā nav pieejamas.

P.P.S. Jāatzīst, ka IT cilvēki valsts sektorā nav tie paši labākie. Tie, kuri ir - ātri vien notinas uz privāto, kur lielākas algas...
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]blondais_terors
Date:October 6th, 2009 - 01:56 pm

Re: OpenOffice.org

(Link)
kpc man nav taisnība? par to jau es runāju ka 1) ne visas iestādes ir vienlīdzīgas 2) krasi atšķiras priekšnieku un parasto darbinieku tiesības. nez vai tas ir normāli ja kādā iestādē jurists saņem 3x mazāk nekā Finanšu ministrijā sekretāre.

teikšu gan ka privātajā sektorā notiek diezgan līdzīgi ar tiem priekšniekiem. īpaši ja paveicas tikt pie priekšniekiem - jauniem zaļiem mantkārīgiem gudriniekiem.
(Reply to this) (Parent)