bljanna

Ziedonis un Visums / par to, kas mēs esam

Feb. 21., 2011 | 01:04 pm
No:: bljanna

Bet nedēļa noslēdzās ar to, kā Ziedonis satika savu Visumu.
"Ziedonis kā „vidējais latvietis”, latviešu inteliģences spilgtākais pārstāvis, „galvenais latvietis”, „naivais latvietis”, filozofs – latvietis”, „piedzīvojumu meklētājs latvietis”, „gudrais latvietis” un arī „muļķis latvietis” vienlaicīgi." (JRT)

Lika aizdomāties. Un pamatīgi. Par Laiku un tā nozīmi. Par laika gājumu un griezumu, par pagrieziena punktiem, par nacionālo identitāti un pašapziņu, par spēku un kultūru, par zemi un valsti, par cilvēkiem. Par to, kas tad ir Vidējais Latvietis.

Vai Latvietis ir pamuļķis vai gluži vienkārši naivs, bet varbūt erudīts un ar asu prātu? Vai Mūsdienu Latvietis ir laimes meklētājs vai tāds, kas stingri turas pie savām vērtībām, arī zemes? Vai Mūsdienu Latvietim ir labāk tur, kur viņa nav? Vai Mūsdienu Latvietim vairs pietiek ar mazumiņu un savu stūrīti zemes? Vai Latvietis nudien ir sērdienis? Vai Latvietim vairs pietiek ar dārgajiem Senajiem laikiem? Bet vai Latvietis ir gatavs veidot Jaunos laikus? Vai Latvietis var atļauties būt neuzkrītošs? Vai Latvietis IR velis? Vai Latvietis kopj kapus, jo tajos varēs gulēt un dziedāt mūžīgi? Vai Latvietim nudien patīk tikai zemes toņi, bet nevar patikt zils ar sarkanu? Vai Vidējais Latvietis ir "aizvainota mugura"..........?



Vai es esmu Vidējais Latvietis? Jā un Nē.

Link | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: