stradnieks

(bez virsraksta)

Jun. 3., 2013 | 09:39 pm
No:: stradnieks

Centos pieskaņoties Tava viedokļa stilistikai, gan formā, gan saturā, tādēļ pēdējā rindkopa ir nogalinoša. Tikpat nogalinoša, cik Tavs viedoklis, ka, nekādus līdzekļus šobrīd neparedzēt mākslīgajai apaugļošanai. Tā vietā gaidīt gaišo nākotni, kad viss būs sakārtots... Labklājības ministrija pirms pāris dienām izplatīja ziņu, ka tikai tagad letiņlande nostājusies uz ceļa, kas ved uz stabilu demokrātisku sabiedrību. Līdz pirmajam solim vēl tālu. Bet esam vismaz nostājušies.

Otrais punkc. Kāpēc nevar salīdzināt? Ja zaudē kāju, neesi vairs pilnvērtīgs sabiedrības loceklis? Tas ir rasisms, ja tā uzskati. Tas, ko domājam par savu ķermeni ir tieši proporcionāli atbilstošs tam, ko sabiedrība domā par ķermeni (āfrikā sieviešcilvēki sev apakšējā lūpā liek 20cm diametra šķīvjus - viņiem tas ir smuki - mums pretīgi). Amputēja krūtis? Domā, ka nevari iznēsāt bērnu? Un kā vēl var. Neesi sieviete, ja nav krūšu, kas par muļķībām - esi. Un krūtīm ir tikai divas nozīmes - iekairināt sēklas devēju, pabarot sīci pirmo pusgadu. Bez otrā var iztikt. Tas, ka sieviete slikti individuāli jūtas par savu ķermeni sabiedrības priekšā, jo viņai nav krūšu - nav arguments, ja uzskati, ka nav tieši tāds pats sabiedrības spiediens par bērniem jaunā ģimenē. Noteikti zini (ceru, nav ne jausmas cik Tev gadu - varbūt esi maloļetka), kad jaunie precās, tad ir vismaz trīs, četri auglības veicinoši rituāli kāzās, tad ikviena saruna pēc kāzām ar viņu vecākiem ir par mazbērniem, darbā visi runā par dekrētiem un gaida, kad tad parādīsies punčuks, jokošanās par vemstīšanos no rītiem utml.

Trešajā punktā es īsti neiebraucu. Varbūt pāris līvi var teikt, ka viņu asinis ir tīras. Visi pārējie ir dažādu nacionalitāšu bastardi. Es nesaprotu, to tekstu par to, ka vairums rietumnieki (pirmkārt un otrk. kas tad ir tie 'vairums' un 'rietumnieki'?) uz saviem asinsradiniekiem veido nacionālo garu. Un tad Tu esi latviete. Un tad gēniem ar radniecību nav nekāda sakara. Un te man iestājas blackout. Piekrītu par audzināšanu, bet audzināšana un stereotipi arī noved pie šādiem tekstiem, ka nafig tos bērnunama atradeņus, nākotnes mazgadīgie noziedznieki un slepkavas.

4) Ē, nacionālais plāns? Iemetu aci. Ģimenes ir plānots dažādi atbalstīt - tiešām daudzveidīgi, arī viens no mērķiem līdz 2020.gadam ir veicināt tieši mākslīgo ģimeņu veidošanu, lai bērnunamos mazāk bērnu utml. Par mākslīgo apaugļošanu - neviena vārda. Varbūt es lasu kaut kādu nepareizo NAP.
Bet Tev ir arī taisnība pie šī punkta, valsts apmaksā, es nezinu, ko tieši bet kaut kādam ciklam aptuveni 500-700 LVL. Es nezinu, cik liela ir tā summa procentuāli no visa procesa. Vai par šo summu var visu nodarīt, gan analīzes, gan pats process. Vai visi tiek pie šīs naudas, arī nezinu.. Atkāpei, zinu, ka ja ir vēzis, tad vismaz pirms pieciem gadiem cilvēkam valsts apmaksāja visu kursu, kura gala bilance bija virs tūkstoša. Atkāpes atkāpei - būtu baigi forši uzzināt, cik izmaksā viens bērnunama audzēknis līdz 18.gadiem...

Tas, ka ir kaut kādas, visticamāk, individuālu personu vai nevalstisko organizāciju akcijas, kas aicina ziedot, aicina aizdomāties par šo jautājumu - manuprāt, ir apsveicami. Vai to uzskatīt par kaut ko galēji sliktu. Nē.
Es saprotu, ka uzskati mani par aprobežotu, nogalinošu primātu, bet, manuprāt, Tavs radikālais viedoklis par viennozīmīgu jebkāda (pat brīvprātīga ziedojuma) ir vērtējams tieši tādās pašās kategorijās. Aicinu nekrāsot pasauli melnu/baltu un ļaut darboties NAP 2020, kura gala rezultātā, iespējams, samazināsies bērnunamu audzēkņu skaits, tajā paša laikā aicinu izrādīt atbalstu procesiem, kas noris, lai jauni pāri reproduktīvā vecumā klasiskā veidā nodarbotos ar veiksmīgu gēnu nodošanu nākamajām paaudzēm.

Link | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: