Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

10. Jul 2006

06:05

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Cik daudz sieviešu smēķē ! Teiksim, pludmalē. No rīta, bērnu laikā līdz 11-12, vispār smēķē maz. Kad jau teju dodamies prom, pēkšņi ierodas jauniešu kompānijas, kuri gluži ka mūzikas klipos vispirms izrok bedres smaragdzaļai limonādei un alum. Tad izvelk cigaretes un smēķē, gluži kā šamaņi pirms rituāla. Nezinu vai šobrīd vajag iedziļināties motīvos, kas viņām liek smēķēt. Mani interesē vīriešu attieksme. Ja džeks pats smēķē, tad visticamāk viņš meičas smēķēšanu pieņem kā saprotamu lietu. Un kas ar tiem, kuri paši atturās, bet viņu meičas smēķē ? Vai tiešām netraucē vai tomēr piecieš, lai varētu izmantot gludos, epilētos ķermeņus ?

Šorīt pa logu redzu, ka iet tāda frau Boka un tukšajā pagalmā izpūš kuplus mākonīšus. Ne slaida, ne smuka, droši vien nav arī veselības etalons. Atceros sieviešu žurčikus, kuros tiek malts kādi maitas mēdz būt vīrieši un ka mums, sievietēm, jābūt stiprām un neatkarīgām. Neatkarīgā frau Boka tekalē ap peļķi pagalma vidū un meklē ceļu apkārt. Bērnībā man ir gadījies lasīt pāris grāmatas, kurās sieviete attēlota ar cigareti, kura organiski papildina robusto un nepakļāvīgo raksturu. Bet dzīvē visas smēķējošās sievietes, kuras esmu redzējis, ir frau Bokas, kas mēģina slēpt satraukumu, meklējot ceļu apkārt peļķei.

Taisnības labad jāsaka, ka pēdējais vērojums tapa laikā, kad es nepacietīgi gaidīju, kamēr beigsies delikātais kafijas infūzijas process. Jā, es pats arī esmu atkarīgs, pie tam man patīk gudri padirst.

(8 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]chaika
Date:10. Jūlijs 2006 - 12:28
(Link)
Un Tavām draudzenēm/dzīvesbiedrēm/vateva tas netraucē?
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:10. Jūlijs 2006 - 15:20
(Link)
mana atkarība no kafijas nevienu pārāk netraucē, izņemot mani, un arī tikai psiholoģiski - ka no rīta gribās vienu krūzi.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]chaika
Date:10. Jūlijs 2006 - 15:56
(Link)
OK, es sapratu, ka pats pīpē.
Bet tomēr kaitinoši, ka vaina tiek gāzta par Bokas jaunkundzēm. Kundziņi lai smird nost, ja.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:10. Jūlijs 2006 - 17:19
(Link)
šoreiz kundziņi neietilpa manas intereses sfērā. Smird jau tikpat neforši. Tā nu sagadījās, ka brīvdienu laikā redzēju daudz vairāk smēķējošu sieviešu, nekā veču (visticamāk, ka tas neliecina par absolūto sadalījumu). Un smēķē jau ne tikai Bokas j-dze, bet arī tās, kuras kāds tāpat dreijātu. Vienkārši nesaprotu - vai ārēji pievilcīgie ķermeņi ir pagalam maldinoši aizsegi, un šis nodevīgais dūms liecina par ko pretēju, ko simbolizē glancētie apvalki ?
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]chaika
Date:10. Jūlijs 2006 - 17:38
(Link)
Nedomāju, ka tur kāda dziļa jēga tai smēķēšanā visār ir jāmeklē un ir atrodama. Vairumā gadījumu domāju, ka tā ir pielāgošanās apkārtējai videi. Vai nu arī baigais filozofs, kurš sev šitādi pūs baigo-dziļo dūmu.

Pats nekad neesi viņus (pīpētājus) drusku apskaudis? Viņiem tāda sava sapīpētā kompānija un klačiņa, iemesls regulāri attiet no darba galda, nav klubā/kafejnīcā/.. jāsēž rokas klēpī salikušam..:)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:10. Jūlijs 2006 - 22:19
(Link)
Nu, jēga viena - visi man zināmie cilveki no kautkā ir atkarīgi. No cigretēm, alkohola, ēdiena, kafijas vai tējas, no interneta sniegtajām iespējām vai no uzbudinājuma, ko sniedz iepirkšanās. Pats neesmu izņēmums.

Jā, kolēģis no smēķētavas atnes klačas - kurš taisās iet prom, kurš pa kupri atrausies utt. Bet tā voņa pārsit jaunuma efektu :)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]chaika
Date:10. Jūlijs 2006 - 23:45
(Link)
Nu vo!!! Ir sava garsha.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]stepes_vilks
Date:10. Jūlijs 2006 - 13:45
(Link)
jā, retorika tev padodas
(Reply to this)