Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - Komentāri

3. Nov 2014

[info]biezpientaure

10:36

Asmenīšu dzirnaviņas sasit kafiju pulverī, turklāt nevienmērīgi (vienā vietā smalkāk, citur - rupjāk) un ūdens nevis iet cauri malumam, bet aizsit caurumiņus filtrā ==> overekstrakcija ar draņķīgu garšu, sliktākajā gadījumā - nesagaidījis rezultātu, dabū visu zem spiediena sev virsū, noņemot filtra turētāju.

Mēģināju malt īsāku laiku, viegli var dabūt pārāk rupju malumu no kura netiek izvilkts tas, kas vajadzīgs. un kā jau teicu - katru reizi malums būs cits.
t.i. asmenīši der apliešanai, kaut gan disku maltuve arī apliešanai samaļ labāk. Lētā gala disku modeļi maksā gluži saprātīgu summu, vienīgi var nākties pielāgot min. attālumu starp augšējo un apakšējo, paliekot plānu blīvi zem viena no diskiem (kā manā gadījumā, kad smalkākā maluma setingā malums vienalga bija mazliet par rupju priekš espreso). Dārgie konusu malēji (princips kā disku, tikai malšanas virsmas ir koniskas, viena otrā) ir uztaisīti gana precīzi, lai varētu pieregulēt maluma granularitāti, kā sola, ar mikronu precizitāti (kas man varbūt liekas šobrīd nevajadzīga precizitāte) un no izturīgiem materiāliem kas iztur lielāku slodzi nekā 1 malums pāris dienās.
Vēl tur skaitās, ka disku un konusu malēji darbojas lēnāk un nepārkarsē kafiju, es gan nekad neesmu salīdzinājis garšu diviem brūvējumiem tieši no šī aspekta, bet ņemot vērā malšanas virsmas laukumu - izklausās pareizi. Man gan šķiet būtiski arī tas, ka no labām dzirnavām kafija birst tieši filtrā, kuru turi apakšā - nav jāķēpājas ar pārbēršanu no dzirnaviņu trauka filtrā (vieglāk dozēt, mazāk nobirst, ātrāk sakopt), tas lai nu būtu wishlistā.

Read Comments

Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..