Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

27. Feb 2013

09:41

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Skatījos "Argo", bet nesapratu. Tos oskarus nesapratu. Nu, es saprotu, ka lai saprastu, nepietiek ar goofu izlasīšanu imdb, ir pašam jāzin vēstures attiecīgais posms un arī kino jāorientējas. Vai arī jābūt Īstam Patriotam, lai vienkārši priecātos par attēlotu vēsturisko faktu. Acīmredzot, neesmu ne viens, ne otrs gadījums. Nav jau tā, ka galīgi mocījos, bet otrreiz skatīties nav nekādas vēlmes. Mierinājumam paskatīšos 63. g. Jāsonu un argonautus.

(2 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]zverj
Date:27. Februāris 2013 - 10:43
(Link)
Manuprāt saņēma oskaru par to, cik korekti attēloja to laiku, ģērbšanās stilu, frizūras u.c. sīkumus. Scenārijs tur ir tāds nekāds, taču pavilka viss tas nu kā lai saka - fons.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:27. Februāris 2013 - 11:24
(Link)
...mašīnas un teļļukus kas Irānā esot bijuši ne tādi, kā attēloti, valodas nianses utt. Nē, nu es saprotu ka kino ir ilūzija un no šī viedokļa ilūzija ir radīta. Man pietiek jau ar to, ka visur, ieskaitot lidmašīnu, smēķē - tas strādā. Nu štrunts ar tiem sīkumiem, patiesībā ir ellīgi grūti restaurēt kautvai 10 gadus vecu pagātni visos sīkumos.

Interesanti ir kas cits - man šķiet, agrāk skatītājam pietika ar stāstu, kas aizrauj un pofig par ticamības momentu. Tagad skatītāji daudz vairāk pēta filmas apkārtni, kas agrāk vispār bija maznozīmīgs apgabals, vērtē filmu no kritiķu ne skatītāju viedokļa. Sajūsminās par citātiem un citiem gājieniem, kas pēc būtības ir melnais kvadrāts, nevis stāsts.
(Reply to this) (Parent)