Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

24. Jan 2012

19:29

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Ar baseinu ir jocīgi - ja iet par savu naudu, tad neviens nav prasījis uzrādīt pirkstu starpas un nagus. Ja iet skolēni par nodokļu maksātāju naudu (t.i. arī savu, daļēji un netieši), tad jāuzrāda koprogramma jeb saprotamāk - atzinums ka nav tārpu oliņu nēsātājs. Večiem, kas pirms baseina nemazgājas, tādu grammu neviens neprasa, par sievietēm nezinu. Un tālāk? Atnes sīkais tādu cedeli, bet pēc divām nedēļām jau ir dabūjis bantes tārpu un saprotams, ka ierēdniecība par šo apstākli tā arī neuzzin. Kā redzam, sabiedrība un tās sociālās virsbūves ir neticami sarežģīts mehānisms, kas cieš no dažādiem pagalam vienkāršiem trūkumiem.

(3 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]chaika
Date:25. Janvāris 2012 - 09:40
(Link)
Es domāju, ka tās prasības pēc skolēniem nav sliktas no tādas puses, ka tas viņiem iemāca etiķeti, lai nebūtu tā, kā ar tiem vecajiem večiem, kas nemazgājas, jo, iespējams, bērnībā nav baseinu apmeklējis.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:25. Janvāris 2012 - 10:13
(Link)
Manuprāt, laikos kad tie veči bija bērni, sanitārās normas bija augstākas un kontrolēja rūpīgāk...var jau būt, ka maldos.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]chaika
Date:25. Janvāris 2012 - 10:17
(Link)
Nē, nu, aug cilvēks, bojājas raksturs, bet bērnībā tas tomēr ir jāiestāda. Ne gluži ar tām ārsta izziņām, jā, bet nu ar čekošanu un strostēšanu gan.
(Reply to this) (Parent)