Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - 5. Jūnijs 2008

5. Jun 2008

15:32

Tagad jūs man paskaidrojiet par OPEC un pārējiem glumajiem, kuri iegūst naftu. Tātad, viņi to naftu ražo? Nē. Viņu senči varbūt plēsās melnās miesās, lai bērniem būtu nafta? Nē. Tātad, pa manam sanāk ka nafta ir pasaules tautu kopīgais īpasums, akurāt kā gaiss. Re, ja gribi ķēzīt gaisu, iekļaujies kvotā vai pērc no kāda, kas savējo neizlieto.
Tad kāpēc naftas rezerves nav sadalītas kvotās uz deguniem un patērētāji nemaksā apsaimniekotājiem vien par iekārtu apkalpošanu/uzturēsanu un naftas transportu līdz tuvākajai pārliešanas vietai?

Nu labi, es saprotu ka arī tādā veidā varētu paziņot - mums vakar bija stiprs negaiss, šodien dziļi dubļi un tādēļ šodien barela cena mazliet palielinās. Jeb - vakar bija karsts laiks, viss izžuvis, jāved daudz ūdens strādniekiem un tādēļ ceļam barela cenu. Tas viss tā ir, jā. Bet kretinē pati doma, ka kautkādi mudaki, kuri itin neko nav darījuši produkta veidošanai, tikai smeļ to un diktē cenas, pamatojot ar sazin ko. Ar neatjaunojamiem resursiem tā nedrīkst. Kā lai pēc šādas atklāsmes maksā nodokļus, ja saproti ka visa sistēma būtībā ir vienkārši "stiprākais ieliek" ?

(5 raksta | ir doma)

20:32

"Sesks un lielpilsēta" dominē ASV kinoteātru kases ieņēmumos

(ir doma)
Previous day (Calendar) Next day