Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - Nelielam furšetam

6. Sep 2008

22:34 - Nelielam furšetam

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Kamēr panna karst, nomizojam lielu sīpolu un griežam ripās tā, lai vēlāk no tām veidotos gredzeni. Ripām jābūt mazā pirsktiņa biezumā, tas saistīts ar individuālo uztveri - tas ir svarīgi, lai nesadedzinātu ripas un nebūtu zaļi vidi.

Ripas liekam uz pannas karstā eļļā. Apgrozām uz otru pusi, tad vienu reizi atpakaļ - uz īsu brīdi. Pēc tam grozīšana vairs nav pieļaujama, bet ripas ir jāizjauc gredzenos, divas reizes jāapgroza ar nelielu intervālu. Pēc īsa brīža gredzenus ņemam nost, bļodiņā, tā lai tie nenotek sausi bet arī nepludo eļļā. Aplejam ar mīļāko sojas mērci, apmaisām. Šajā brīdī drīkst apēst abus galiņus, vienu pēc otra.

Biezās šķēles sagrieztus vārītos kartupeļus metam karstajā eļļā, pastumdām, lai nepierauj. Pēc brīža - apgrieziens (nevus apmetiens). Tad uguni var izslēgt un kamēr kartupeļi sasniedz kondīciju, rāmi čurkstinoties, gatavojam mērci - krējums un tīrkultūra attiecībās 1:1, pustējkarote sinepju, mazliet maltu melnu piparu, samaisām. Vispār te nav nekādu slēpto līmeņu, kā ir tā ir labi.

Dzēriens pēc sezonas - alus, vīns līdz ls4 (dārgāki izjauc sabalansēto garšas buķeti), vai bezizejā - siļķu marinādes-degvīna margaritas.

(2 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]str
Date:6. Septembris 2008 - 23:02
(Link)
riktīgi garšīgi izklausās;)
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:6. Septembris 2008 - 23:04
(Link)
ir ar`!
(Reply to this) (Parent)