Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - Sie Fruehling ist da!

20. Apr 2008

09:45 - Sie Fruehling ist da!

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Pavasaris ir klāt, par to liecina situācija uz ceļiem. Vakar tantes divas reizes izplēsa no izbraucamā ceļa priekšā. Nu labi, šitās sagaidīs otru tādu pašu braucēju un kādā no pēkšņās izbraukšanas reizēm dabūs sev bagāžnieku pie pakaļas, tad arī visu sapratīs. Cits gadījums ir tie, kas pa Tallinas šoseju kruīzē uz 85 ikurāt pa joslu, neattopot palīst uz palīgjoslas. Nerunāju tikai par sevi - lēnprātīgā bija pirms manis, gaidu spraugu pretējā joslā, no mugurpuses tuvojas melns negaisa mākonītis. Palienu malā, jo ātrumi nav samērojami. Melnais auto ar kravinieka dzinēju piekārtojas aiz lēnprātīgās, uztaisa kārtīgu "puff-pufff!!" un kamēr tante agonē, strauji sāk attālināties. Visdrīzāk tante domāja "ceļi pilni ar ideiotiem" :)

Ak jā, tas nebija domāts kā "visas sievietes brauc sūdīgi" - kā zināms, muļķiem nav dzimuma. Tas ir par to, ka viena daļa dzīvo savā mikropasaulē, viņu vienīgā rūpe ir par naftas plūsmiņu no rafinērijas līdz viņu auto un pārējais viņus ne mazākajā mērā neinteresē. Ne tas tas, vai viņi nevienam netraucē braukt, ne tas, ka bez viņiem šo planētu apdzīvo vēl pāris miljardi cilvēku.

(5 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]skuka
Date:20. Aprīlis 2008 - 11:48
(Link)
Es nekad neesmu bijusi pārāk droša braucēja, lai arī netraucēšanas principu cenšos ievērot. Un pa šosejām uz savu MT tomēr nebraucu ar 90... Bet cenšos savaldities un braukt ne ātrāk kā 120. Diezgan daudz braucot, pa tiem dažpadsmit prakses gadiem arī nekādu nopietnu negadījumu nav bijis. Tikai tādi pavisam smieklīgi. Nu, tur pašā sākumā vienam stāvošam spoguli Rīgā uz pagriezieni norāvu, savus gabarītus neievērētju:) Un vienreiz līdzīgi - trolejbusam kaut kādu bleķi pie pekaļas saburzīju. Tas arī viss, ko atceros,
Bet pēc šīs ziemas, kad dažu veselības problēmu dēļ es vispaŗ nevarēju sēsties pie stūres, sāku saprast, ko nozīmē " sezonas braucējs" . Vē, man pat ir bailes kāpt mašīnā, tik nepārliecināta par sevi es jūtos. Un, regulāri kādam braucējam blakus sēžot, šķiet, ka tieši pa šo gadu šoferiem galīgi jumts aizbraucis. " Ozverel narod".
Būs jāuztaisa kāds testa brauciens pa tukšām ielām uz svētdienas tirgu.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:20. Aprīlis 2008 - 19:09
(Link)
zini, man tie tizluma periodi baigi saistīti ar iekšējo fīlingu. Ja kautkas nav, arī pie stūres pinos, putrojos. Ja esmu v udare, kā saka, tad braukšanu pavada tāds teju orgasmisks stāvoklis - redzu situāciju trīs gājienus uz priekšu, praktiski nav jābremzē, tāds lidojuma stāvoklis. Kad ir kautkādi kreņķi, nudie nav tālu līdz spoguļu laušanai un pedestriāņu abordāžas.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:20. Aprīlis 2008 - 19:12
(Link)
Jā, jā, dabiski. Ja es pinos savās kājās jau staigājot, ko var gribēt pie stūres. Bet šodien es saņēmos uz to tirgu. Ielas tukšas, kaifs baigais. Un vismaz būšu pārvarējusi to " klikšķi", ka vairs neprotu braukt.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:20. Aprīlis 2008 - 19:29
(Link)
starp citu, uz kuru tirgu?
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:20. Aprīlis 2008 - 19:33
(Link)
Matīsa.
(Reply to this) (Parent)