4:56

22. Augusts 2007

21:27

taaks, ar putaam uz luupaam veselu dienu staigaaju pa garo ielu un lielo tirgu (cetrstaaviigu shkjuuni), mekleedams teejas galdu, tasiites, chainjikus, instrumentus un citus teejas ceremonijas pribambasus. nemaz tik viegli nopirkt nava, un veel piedevaam jaakauleejas. kvalitatiivi chainjiki, nu, tie mazie, taadi, kurus plaukstaa var sanjemt, maksaa saakot no 100 eiro (meisterdarbi - ap 500-800 eur), bet taadus puskvalitatiivus ar dabuut arii pa 20-50 euro; rezultaataa nospriedu, ka TAADS gurmans nemaz neesmu un aprobezhojos ar puskvalitatiivo. no riigas teejniicas saimnieka un teejas pazineeja uzzinaaju, ka teeju, ko mekleeju jau vairaakas dienas, sauc DA HUNG PAO. jebshu ari LAO CHA. jaanomeegjina. pagaidaam nopirku XIHU LUN ZIN (uhh, kas taa ir par teeju! no 1000Y nokauleeju uz 600 (60eur par puskilo, tachu panjeemu 250g), tachu pa tolaiku degusteejot jau biju pilniibaa noreibis un teju jau ar vienu kaaju kaadaa citaa dimensijaa :) ). tad veel ieviesu puskilo kvalitatiivas GUANIN teejas, kaa arii tuuristu feivoritu - piena WULONG (banalitaate, tachu man garsho!). taada, luuk, bilance, pagaidaam.

un, nujaa, pekina, buudama viens mezhoniigi milziigs purvciems ar sporaadiski izseetaam piliim, klosteriem un templjiem, kuros pa lielaakoties veel saglabaajies k-kas no to senaakaa speeka, taa vien vedina praatu uz gariigaa un materiaalaa apvienoshanu. starp mezhoniigaam iepirkshanaas sesijaam, var dienu vai vismaz pusi pavadiit daoistu vai budistu sveetniicaas, vai kaadaa no imperatora piliim. tachu, shodien visu dienu staigaajot pa vasaras rezidences teritoriju, sapratu, ka esmu bik samaitaats - skaisti jau tur ira, bet speeka nekaada. staigaa un skaties - nu, foshi sataisiijushi, imperators nav muljkjis bijis. tachu skaistaakais piedziivojums bija uz dambja, kur vienaa pusee klajsh ezers (kas - kaa runaa - esot diikjis), a otraa - lotosa paklaajs. kaa dziivas viljnjojas lapas ar balto apakshpushu zibshnjiem kaa putaam, un turpat arii ziedi - tik njem un kraamee sev vainagchakraa :)). un tad veel tai briidii taalumaa paraadiijaas kalni (pirms tam tie bija miglaa un nevareeja nemaz paredzeet, ka tie tur ir), un no debesiim naaca stari. jaa, nu tie stari, kas naak starp maakonjiem, un redzami tikai ar saulesbrilleem.

izleemu, ka uz lielo sienu laikam nebraukshu - gan paguushu veelaak. te arii pekinaa ir kudii ko dariit.

uzzinaaju, ka ljoti labu apartmentu uz 70m2 pashaa centraa var noiireet par 300eur, znachit k-ko uz 50m2 piezemeetaaku var dabuut arii leetaak. expatiem te maksaajot lielas algas. nja :DDD

Powered by Sviesta Ciba