4:56

2. Augusts 2007

00:21 - pekina, 1. diena

jau lidmashiinaa jutos pavisam mieriigs, noseezhoties saapeeja vairs tikai ausis (paldies dievam, piere un aizdegune bija rimushaas), un debesis skaidras, taa ka var redzeet visu, kas kjiinaa notiek. ariii viss lidostas pasaakums pavisam taa mieriigi - kaa nekaa peec pierastaa laika tikai 4 naktii, a tur jau 10 riitaa. pats mozhuminjs. ja vien ne +38 eenaa ))

tas, ka pekinaa kaads runaa angliski - tas nudien ir miits. jo iipashi jau taksisti. tas, ko nocoepeeju no lidostas, mashiinaa dziedaaja - un tas gan man patika. iemaaciija arii paaris vaardus, kameer stundu staaveejaam pekinas varenajos sastreegumos. un vispaar taa pekina taada baigi civilizeetaa no aarpuses izskataas - brauc visi sehsaas joslaas vienaa virzienaa pa pashu pilseetas centru, vai, pareizaak, joslas neviens neieveero vispaar, tachu dara to tipa in a polite way. piipina tikai lai pazinjotu par savu esamiibu. un taa kaa te visi vienkaarshi iet pa ielas vidu, tad nevienu arii nebrauc nost.

kjiinieshi vispaar ir lieli beerni. fantastiski leeni vinjiem viss pielec, daudz no taa, kas mums defineejaas kaa pashsaprotams, vinjiem vispaar nesasniegt. pilniigs kosmoss. netiiriigi arii, ljoti, tachu tas netraucee, turrpetim taa atsaldeetiiba var uzkrist uz nerva pat pirmajaa dienaa. un tad veel vinji ir labi aktieri - dahzreiz pat varbuut saprot, ko noziimee samainiit naudu siikakk, bet nemaina, velli. ljoti patiikami smaida un nemaina. smaida un nemaina.

un tad veel neviens nestaigaa t-kreklos bez rokaam. un fliperos arii nee. ja ir karsti, tad uzloka bikses, un uzrotii kreklu paari veederam, un taa staigaa pa pilsetas centru - viiri ar plikiem veederiem. es nemaz nevaru izstaastiit, cik smiekliigi tas izskataas.

un tad veel taa lielaa shoppingiela, taada kaaa jau visur citur, tikai maajaam tur taads monstrozs grandiozums piemiit. un visu nezheeliigaa tempaa kjiilee uz olimpiskajaam speeleem, viss ir remontaa. un tad veel turpat taas mazaas ielinjas ar tradicionaalo pekinas vienstaavu apbuuvi, kurai gan visticamaak buus izsiikt, jo to ciitiigi jauc nost, lai vietaa naaktu tur visaadi 40+ staaviigie. neviens notiem debesskraapjiem gan nav smuks. taadi aatrumaa sabliezti.

viens siikais man vienubriid piesitaas un gaaja no mugurpuses, dudinaadams: king - kong - king - kong. ir pilns ar taadiem mazgadiigajiem, kas naak draudzeeties un prasa no kurienes es, un arii pastaasta, par ko pashi studee, un ka vispaar praktizee anglu valodu, liidz izraadaas, ka tai 14gadiigajai meitenei iisteniibaa ir vismaz 25, un tam 15gadiigajam vinjas braalim - veel vairaak. arii izskataas vinji peec beerniem.

taksis uz pilseetas otru galu maksaa 2.5 latus. pusdienas normaala eestuvee - 2 latus. mobilais telefons veikalaa - tikpat, cik riigaa. turpat shkjeersielaa mani uzrunaa viena uztjuuneetaa - massage, feel very good, very good. jo vinjiem tacu nav lociijumu - no have, no go utt.

man te patiik, ljoti, ljoti patiik.

un veel joprojaam shausmiigi naak miegs :)

00:42

aa, un veel te mums, iestaajoties tumsai, saaka dikti zibenjot un gaazt. tieshi tajaa briidi izdomaaju doties ar taksti pilseetaa satikt citus jau atbraukushos/aizbraucoshos latvieshus, un tas izveertaas par otro krutaako taxi-braucienu manaa muuzhaa (pirmais bija londonaa nakts viduu ar milziigresnu neegjeri pie stuures, kas nezheeliigaa skaljumaa pa skaljrunjiem laida k-kaadu african tribal). pekina totaali pludoja, ileaas uudens lii celjiem, cilveeki, uudenii liidz celjiem, autobusu pieturaas gaida autobusu, kas, piesmeelies atbrauc. mashiinas droshi brauc cauri nu neljaujas straumeem, kas vareetu taas noskalot.

kad braucu atpakalj, tad jau no pluudiem vairs nebija ne minjas. vieniigi drusku lija. silts, silts, silts lietutelis.
Powered by Sviesta Ciba