4:56

18. Jūnijs 2007

22:24 - mac

dažas piezīmes par manu pāreju no "i'm a pc" uz "i'm a mac":

1. kruta, ka nav vajadzīgi firewall un antivīrusu softi;
2. viss, protams, izskatās nežēlīgi smuki;
3. attēlu apstrāde, attēlu/video (bet ne audio, sic!) pārlūkošana un atskaņošana forša un vienkārša;
4. daudz dažādu patīkamu sīkumu, kas atvieglo darbu: sākot ar exposē un spotlight programmām un beidzot ar eject pogu klaviatūrā.

bet:

1. kā atslēgt tekstu anti-aliasingu? pakodēt šitajā blūrā nav iespējams, ņirb acis.
2. fainderis ir gļukainākais softs kādu esmu redzējis - ik pa laikam karās un pārstartējas.
3. logu ierastās muļķudrošības drusku pietrūkst. netīšām pārsaucu savu home folderi, un it kā kaut kāda kopēšanās un pārexportēšanās notika, bet puse programmu uzkārās un pēc tam vairs nestrādāja.
4. daudziem mīļiem softiem trūkst jēdzīgu analogu: soulseek, foobar, servant salamander u.c.
5. vienīgais softs, kas kaut cik jēdzīgi atbalsta SFTP ar publiskās atslēgas autentifikāciju, ir cyberduck, kurš galīgi nav no tiem ērtākajiem, ja jāstrādā ikdienā un daudz.
6. pie peles kursora dīvainās uzvedības tomēr nevaru pierast. kā arī pie lēnā responsa uz klaviatūras aktivitātēm. dažreiz var arī izbesīt tas, ka vienā programmā, piemēram, nestrādā END taustiņš, bet citā nestrādā latviešu burti, un vēl citā kaut kādi velns viņu sazin kādi gļuki. nekādas drošības sajūtas ))
7. es tmēr nesaprotu, kur slēpjas iTunes spēks. tik bieži nākas nokačāt audiofailus izskatā track01.mp3, track02.mp3 utt, un itunes ar tādiem vispār neko jēdzīgu nemāk iesākt. vajag kačāt kaut kādu speciālu softu, ar kuru tos ērti satagot no freedb, bet tādu vēl neesmu atradis (kas darītu ko līdzīgu foobar freedb tagošanai). un vēl tas, ka, ja atver vienu failu, tas parādās visā library, un pēc nospēlēšanas automātiski sākas nākamais; tad jāizmanto pleilisti, un vienmēr jāver viss ar drag-droppošanu, un pēc tam vecie jādzēš ārā utt utjpr, imho tas tomēr NAV ērti. stulbi arī tas, ka front row (kas man kā fīča nenormāli patīk) māk browsēt tikai pa itunes bibliotēku. muļķīgi.

tā, pagaidām. gan jau būs vēl.

ps. daudz ko risinu ar dievīgo parallels softu, kas vienā desktopā saliek windows un macos, no kā teju reibst galva. bet, protams, resursus ēst prasa, maita )
Powered by Sviesta Ciba