Komentāri |
Doktordesas | 17. Marts 2008 - 11:30 |
---|
Ja desās būtu tikai ragi un nagi, tās vienkārši nebūtu saēdamas. Piemēram, doktordesā liekam iekšā to pašu kotlešu gaļu – samaļam, uzvārām un uztaisām desu. Doktordesa ir tas augstākais standarts. Taisot lētāku desu, samazinām gaļas saturu – pieliekam klāt vairāk ūdens un treknāku gaļu. Desas cenu uz augšu vai uz leju var "staipīt" ūdens daudzums. Soja ir sava veida stabilizators, ko pievieno lētākajiem izstrādājumiem. Vārdu sakot – normālas desas cena nevar būt zemāka par attiecīga gaļas gabala cenu. Jo praktiski desā jau nekā cita kā gaļa nav. Tikai tehnoloģiskais process ir citāds – tiek pieliktas garšvielas, samalts un uzvārīts. Ja desas cena ir zemāka par malto gaļu, ir skaidrs, ka tur klāt ir vairāk speķa un tauku. // Valts Blaumanis, Triāla valdes priekšsēdētājs via TvNet
|
|
Top of Page |
Powered by Sviesta Ciba |