Bb

« previous entry | next entry »
Jun. 9th, 2016 | 05:55 pm
mood: brb



Tags:

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {11}

from: [info]krishjaanis
date: Jun. 9th, 2016 - 11:55 pm
Link

btw, pamanīju, ka tu neseko methodrone, kā tas ir iespējams??

Reply | Thread


Ever After

from: [info]bauda
date: Jun. 10th, 2016 - 12:06 am
Link

Tu laikam nekad to neesi sasniedzis, bet cibā ir 70 piedraugojamo limits. Methodrone es sekoju no 3 citiem kontiem, tā tas ir iespējams. Tu skaties "Vikingus" vispār?

Reply | Parent | Thread


from: [info]krishjaanis
date: Jun. 10th, 2016 - 12:13 am
Link

ok.
skatos gan, pēdējo sezonu vēl neesmu sācis. man seriāli nepatÄ«k, bet tad redzēju Å”im pirmo sēriju, kur Odins un viss tā organiski un mistiski, un tad sakarÄ«gi rāda arÄ« kristieÅ”us, un kaut kā spēju identificēties, sasaistÄ«t ar baltiem. t.i., nevarēju neskatÄ«ties, jo vienlaikus ilgstoÅ”i lasu islandieÅ”u sāgas un edu, un tad seriāls kā ilustrācija, brīžam gan biÅ”ku pārspÄ«lēts un spelējot lÄ«dzi Troņu spēļu un Spartaka (utt seriālu) stilam, bet tomēr saglabājot kaut kādu savu odziņu.

Reply | Parent | Thread


Ever After

from: [info]bauda
date: Jun. 10th, 2016 - 12:33 am
Link

Es, godÄ«gi sakot, esmu pilnÄ«gā tv-alhallā no jaunās sezonas, jo nebiju ne tuvu tādās ekspektācijās: tas ir jau pavisam cits lÄ«menis, ja ne kinematogrāfiski, tad writingā noteikti: trÄ«s atseviŔķas skatuves/paralēli storylaini (tavus kristieÅ”us rāda tikpat daudz, cik vikingus) un ļoti nepārprotami tiek citēti mÄ«ti. Piemēram, Ragnars ir Odins (rāda kraukļus, kas viņam kaut ko uzķērc zÄ«mÄ«gos brīžos, kad citur notiek kas svarÄ«gs), Flokijs ir Lokijs, lÄ«dz pat tādiem sÄ«kumiem kā notverÅ”anai Å«denÄ« (bēgot no soda par Atelstana slepkavÄ«bu Flokijs slēpjas Å«denskritumā, kur viņu atrod Ragnara/Odina dēls, pieņemsim, Tors, kurÅ” tāpat arÄ« mÄ«tā noÄ·er Lokiju strautā brÄ«dÄ«, kad tas, nomainÄ«jis pāris citu dzÄ«vnieku veidolus, ir laÅ”a formātā), sekojoÅ”ais sods (pieķēdētam pie klints, kur uz galvas kaut kas pil -- seriālā tā, protams, nav čūskas inde kā mÄ«tā, taču arÄ« Flokija sieva, tāpat kā Lokija, pÅ«las remdēt vÄ«ra cieÅ”anas, turot virs galvas trauku, kuru regulāri jāizlej), utt. vairāk nespoiloÅ”u. Tagad skatÄ«Å”os 5. sēriju, arlabunakti.

Reply | Parent | Thread


from: [info]krishjaanis
date: Jun. 10th, 2016 - 12:57 am
Link

Bāc, jā, izklausās labi. Jo, redzi, sāgas tomēr pierakstÄ«ja kristieÅ”u mÅ«ki, kuri daudz ko mÄ«kstina un izlaiž, pārsvarā tie ir praktiski sociāli-psiholoÄ£iski dzimtu stāsti, kā veči ik pa brÄ«dim nosit viens otru (tas nenozÄ«mē, ka nav aizraujoÅ”i, tieÅ”i sāgu lakoniskais nonchalant stils ir captivating faktors), kaut kur brauc dabÅ«t lielo piÄ·i, tad tiesājas, un tad gadās visādas nelaimes. Taču kristieÅ”u dēļ iztrÅ«kst mÄ«tiskās perspektÄ«vas (pierakstÄ«ts 11-13 gs, bet attiecas uz notikumiem ap 9-10 gs, Islandes apgÅ«Å”anas periodu, pirms krist. pieņemÅ”anas, vēsturei bieži vien iestiepjoties Norvēģijas laikos), tāpēc seriāla kustÄ«gās bildes un tieÅ”i uzsvars uz mÄ«tisko/garÄ«go fonu ir labi ilustratÄ«vi rosinoÅ”s.

Reply | Parent | Thread


Ever After

mercy mercy mercy

from: [info]bauda
date: Jun. 10th, 2016 - 10:25 am
Link

Jā, par to esmu domājis, jo tas Snorre Sturlusons taču bija kristietis, kā jau vairākums viņa laikā. Pirmajās sezonās "Vikingus" tieÅ”i tā arÄ« uztvēru, kā senlaiku 'bojeviku' bez izteikta garÄ«gā seguma/apakÅ”slāņa (nav divu domu, ka Fever Ray intro dziemas teksts "more, give me more" pasvÄ«tro kā reiz Å”o tituletnosa vērstÄ«bu uz materiālo) un skatÄ«jos, jo Kabalas lekcijās biju padzirdējis, ka mÅ«sdienu cilvēkam pirms aizmigÅ”anas obligāti jāpaskatās kaut kas vardarbÄ«gs :D Taču tagad, retrospektÄ«vā, klātesot jaunai dimensijai, arÄ« pirmās sezonas meiko vairāk sensa, kaut vai no tā paÅ”a "character development" aspekta

Reply | Parent | Thread


Re: mercy mercy mercy

from: [info]krishjaanis
date: Jun. 10th, 2016 - 12:42 pm
Link

Snorres nosacitā kristietiskuma (nosacÄ«tā, jo viņŔ ir vienas no varenākās un ietekmÄ«gākās dzimtas dēliem visasiņainākajā Islandes vēstures periodā, Sturlungaƶld) dēļ vēlāki pētnieki ir Å”aubÄ«juÅ”ies par Baldra, Odina un pat Ragnarjoka autentiskumu, jo tur, viņuprāt, saskatāmi kristÄ«gie motÄ«vi (Baldrs - kā jau rakstÄ«ji, Odins "karājās pie koka", bet Ragnarjoks - milzÄ«ga beigu laiku apokalipse), bet es domāju, ka tās ir pilnÄ«gas muļķības, drÄ«zāk, kā izskatās, misionāri jau esoÅ”os motÄ«vus Cherry-pickoja, lai ievilinātu kristietÄ«bas pasaulē. Prozas edu Sturlasdēls taču sāk ar kristÄ«go/žīdisko pasaules radÄ«Å”anu, ar Ādamu un Ievu (viduslaikos gandrÄ«z jebkuru vēsturi sāka rakstÄ«t ar paÅ”u sākumu), un tad izseko Ä£enealoÄ£ijai, sort of Odins - Ādama dēls, un kā Odins vispār gadÄ«jies ziemeļos.

Reply | Parent


Ever After

from: [info]bauda
date: Jun. 10th, 2016 - 07:34 am
Link

Es pat nevaru apgalvot, ka pēdējā pusgada-gada laikā esmu izlasÄ«jis kādu Methodrone ierakstu, kas garāks par divām rindkopām, lÄ«dz galam. Bieži no kinofilmām, grāmatām, dzÄ«ves u.c. tiek gaidÄ«ts t.s. 'character development'; tas nav obligāti, taču viņas cibā tādu neesmu novērojis vispār nekad. Tas stils pats par sevi, protams, ir lielisks, taču idejiski tā ir nogurdinoÅ”a atkārtoÅ”anās, mūžīgā atgrieÅ”anās, kaut kāds lÅ«ps vnvsk. Vaina droÅ”i vien ir tajā, ka vairs nevēlos iedziļināties tajā, kas jau ir tik pazÄ«stams. Labprāt iepazÄ«tos ar viņu dzÄ«vē though

Reply | Parent | Thread


from: [info]krishjaanis
date: Jun. 10th, 2016 - 12:32 pm
Link

es viņā vnk jau sen esmu digitāli samīlējies

Reply | Parent | Thread


Ever After

from: [info]bauda
date: Jun. 10th, 2016 - 12:47 pm
Link

Tad jau labi, ka "analogi" esi precējies :) skaties, nāksies vēl, "Vikingu" garā, Ä·erties pie paÅ”flagelācijas :p

Reply | Parent | Thread


from: [info]krishjaanis
date: Jun. 10th, 2016 - 01:02 pm
Link

Man parasti nav tādu problēmu, es vienkārÅ”i esmu gudrāks un stoiskāks par vairumu cilvēku. Bet paÅ”flagelācija vienmēr noder.

Reply | Parent