/**\ mūldēšana, ibio... baj veganblackgayjewfeministiclyatheisticantifa -
May 21st, 2013
02:48 am

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Vilciens laikam ir vienīgais transporta līdzeklis, ko neesmu vēl nostopējis.
Mamma saka, ka mans pirmais vilciens ir bijis Carnikava - Rīga, bet pārāk mazs biju lai to atcerētos (no tās vasaras atceros tikai Carnikavas garāžas smaržu un to, ka uzkāpu elektrības stabā, no kura bez senča palīdzības lejā netiku).
Smiltenē vilciena nav. Vairs nav. Kādreiz gāja bānītis caur Valmieru uz Ainažiem. Vecā stacija un dzelzceļa uzbērums atrodas blakus Brutuļu ceļam, pretī Tiltleju ezeram, bet koka tilts pār Lisu atradās ļoti tuvu šosejai un iezīmēja pusceļu līdz Valmierai. Katru reizi garāmbraucot, man vajag paskatīties cik daudz no tā vēl palicis. Uzpīpēšanai arī laba vieta, un riteņbraucēji līdz turienei trīsreiz nedēļā minās. Bijis plānos bānīti arī uz Gulbeni palaist - tāpēc no apļa uz to pusi ir tas taisnais, vairāk nekā desmit kilometrus garais, gabals.

Pirmoreiz ar vilcienu braucu jau pieaudzis. No Rīgas uz Jelgavu. Deviņdesmit astotajā. Ar vienu konduktoru un divsimt zaķiem, kas haotiskā barā, katrā pieturā, atkarībā no konduktora atrašanās vietas, pārskrēja no viena vagona uz pēc iespējas tālāku.
Vakarnakt saskaitīju, ka, kopš tā laika, lai arī nekad speciāli necenšoties izvēlēties to kā vienīgo un/vai obligāto pārvietošanās līdzekli, 23 valstīs ar vilcienu esmu braucis.

Reku pēdējais. Vienīgais Kubas elektrovilciens - Hershey Electric Railway (Ekspresis - 92km/5h):






















īss video

Laivu arī vēl neesmu nostopējis tomēr.

(1 comet | Leave a comet)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:May 21st, 2013 - 09:30 am
(Link)
Lieliskas bildes!
Retro pieskaņa - labprāt pavizinātos.
Powered by Sviesta Ciba