2.spēles analīze

« previous entry | next entry »
Sep. 17., 2005 | 11:30 pm

Šoreiz sākumsastāvs izskatījās tuvāks tam, kādam būtu jāizskatās Latvijas nacionālās vīriešu izlases sākumsastāvam. Pietrūka vienīgi laba centra - Andris Biedriņš vai Kaspars Kambala ...

Visvājāk šajā mačā izskatījās centri. Kaspars Cipruss ar saviem 212 faktiskajiem un 207 oficiāli norādītājiem centimetriem nevar ielikt danku vienu pēdu no groza. Iepriecina viņa 3 uzbrukumā izcīnītās atlēkušās bumbas, diemžēl statistika maldina, jo tās tika izcīnītas pēc 1-no-5 metieniem no spēles. Arī Skirmants neko nemāk - nebija pietiekami uzmanīgs, vāji strādāja ar kājām aizsardzībā un 3 piezīmes. Treneriem pirms spēles vajadzēja novērot un dot norādījumus saviem garajiem, lai neļauj brīvi spēlēt spāņu garajiem ap perimetru. 5 trīspunktniekus salādēja Garbahosa, ar to vien savācot 15 punktu. Starp citu, Garbahosa varēja dabūt normālu masku. Kas tā par masku, ar skoču pietīta, ka pat mazākais Latvijas spēlētājs Kristaps Valters, uzskrienot tam ķēmam virsū, norāva to veidojumu.

Ļoti vāji spēli sāka Ivars Timmermanis, izskatījās nedrošs, veica dažus nedrošus metienus. Savukārt 2. puslaikā un sevišķi 4. ceturtdaļā Timmermanis bija ļoti noderīgs - guva punktus, izglāba vairākas mirušās bumbas un ar to pacēla savu reitingu.

Atkal apbēdināja Štelmahers, neparādot savas patiesās spējas, jo nevajadzīgi piebremzēja spēli un kopumā viņam nevedās. Cerams, ka uz spēli pret Serbiju Robis saņemsies, pretējā gadījumā čempionāts beigsies neveiksmīgi gan viņam, gan Latvijas izlasei.

Spēles varonis bez jautājumiem bija Sandis Valters! Izvilka neizšķirtu, bija rezultatīvākais komandā un, iespējams, sagādāja sev labāku līgumu par BK Rīgu. Augsta precizitāte svarīgos momentos, pārliecība. Kristaps Valters nesalasīja piezīmes, veiksmīgi nomainīja Štelmaheru un lielā mērā sekmēja atspēlēšanos un vēlāk spēlē līdzīgu cīņu. Diemžēl spāņi atšifrēja Kristapa labi domātās piespēles.

Šķēli sačakarēja piezīmes, tāpat kā vakar Kristapu Valteru. Ļoti iespējams, pieredzes trūkums.

Kristaps Janičenoks - otrs labākais latvietis šajā spēlē - 25 punkti 25 minūtēs! Lika iekšā metienus no visām pozīcijām - bez izņēmumiem. Nedrebēja roka izšķirīgajos momentos, tāptat kā Sandim Valteram. Atcerēsimies, ka Kristaps Janičenoks ir tikai 22 gadus vecs!

12. palika Jānis Blūms, kuru laikam vairs nevar saukt par perspektīvu. Šeit var atcerēties par mājās atstāto Kasparu Bērziņu, kuram tāda sēdēšana uz soliņa būtu vērtīgāka, nekā Blūmam. Šeit acīmredzot lēmumu ietekmēja spēlētāja klubu piederība.

Links | ir doma | Add to Memories


Comments {2}

guntrinna

(bez virsraksta)

from: [info]guntrinna
date: Sep. 18., 2005 - 01:18 am
Links

nervus prasoša spēle

Atbildēt


(bez virsraksta)

from: [info]bentlijs
date: Sep. 18., 2005 - 05:13 pm
Links

nu spēle bija slikta.Nē nu viss jau bija ideāli, bet zaude paliek zaude, kaut skaistā spēlē...Tik cik mazie(Valteri,Janičenoks...) to atspēkot uz slikto pusi izdevās Ciprusam & friends...Viņi arī todien bija atšķirība starp abām komandām.mums viņi(diemžēl) bija, bet spāņiem ne... :(

Atbildēt