Finlijs uz Sanantonio

Sep. 1., 2005 | 09:41 am

Maikls Finlijs esot nolēmis doties uz Sanantonio Spurs.

Jao Mings pagarinājis līgumu ar Hjūstonas Rockets līdz 2011. gadam! Piecu gadu līgums paredz Mingam maksāt vismaz 80 miljonus ASV dolāru. Tā ir maksimālā summa, ko atļauj NBA. Arī Jao debitanta līgumam Rockets maksāja maksimumu. Vēl viens gads debitanta līguma 2002. gada drafta 1. numuram atlicis par 5,5 miljoniem. Rockets ir izvēlējušies labāko laiku, lai parakstītu līgumu ar Mingu, jo Lakers šovasar strādāja, lai tad, kad Mingam būtu beidzies debitanta līgums, viņiem būtu brīva nauda un mēģinātu tad piesaistīt vareno centru. No finansiālā viedokļa arī izdevīgi, jo pēc iepriekšēja kolektīvā līguma Minga alga katru gadu kāptu par 12,5%, bet tagad "tikai" par 10 %.

Links | ir doma | Add to Memories


Latvija zaudē Lietuvai

Sep. 1., 2005 | 10:23 am

Pēdējā augusta dienā, Latvijas izlase aizvadīja pārbaudes spēli ar Lietuvas izlasi un zaudēja 92:112...
Spēles sākums izvērtās līdzīgs, vienubrīdi Latvijas izlases pārsvars sasniedza 9 punktu pārsvaru, bet 1. ceturtdaļa beidzās ar minimālu Latvijas izlases pārsvaru 25:23...
2. ceturtdaļu Latvijai sanāca iesākt arī diezgan veiksmīgi - vispirms Kaspars Kambala guva 2 punktus, bet pēc tam Armands Šķēle pārķēra bumbu un veica slam-dunk. Pēc tā visa Lietuvas izlases treneris paņēma minūtes pārtraukuma un spēle apgriezās Lietuvas labā. Lietuva atguva pārsvaru pēc dažiem trīspunktniekiem, bet 1. puslaiks beidzās pēc Sanda Valtera pustāla metiena atpakaļkiritienā - 48:46
Puslaika pārtraukums nenāca par labu Latvijas izlasei, jo Lietuvas izlase tieši 3. ceturtdaļā izmantoja to, ka Latvijas izlasei neiznāca pārāk veiksmīgi uzbrukumi un darbība aizsardzība, ko izmantoja leiši. uz brīdi rezultāts bija 55:72, bet 3. ceturtdaļu izdevās noslēgt mazliet veiksmīgāk nekā tas tika sākts - 62:74.
Latvija centās atspēlēties, bet to neļāva lietuvieši, jo tiklīdz kā Latvijai izdevās pietuvoties, tā trīspunktnieks Latvijas grozā. Leiši turpināja apšaudīt Latviju un izmantot 2+1 epizodes un likt iekšā trejačus, bet Latvija tikmēr apstulbusi par manāmo tiesniešu labvēlību pret Lietuvas izlasi trpināja neveiksmīgi spēlēt. Vienubrīdi rezultāts kļuva graujošs - 112:83, bet Latvijai izdevās beigās mazliet pievilkt pie rezultāta - 112:92.

Links | ir doma | Add to Memories


Pēc spēles...

Sep. 1., 2005 | 10:36 am

Kārļa Muižnieka pēcspēles komentārs: "Pēc pārtraukuma paši atdevām pretiniekiem iniciatīvu, padodamies viņu spiedienam. Uzbrukumā nemācējām izmantot pretinieku vājās vietas, ko veiksmīgi darījām spēles sākumā,"

Latvijas basketbolisti uz Viļņu devās trešdien plkst.13, apzināti riskēdami laukumā doties autobusā ierūsējušām kājām. Iznāca papildus pārbaude raksturiem. Līdzi devās ar īriem nespēlējušie Roberts Štelmahers un Mārtiņš Skirmants, bet mājās palika Kaspars Cipruss un Sandis Buškevics. Tiesa, arī Buškevicam drīz stāv priekšā ceļš uz Viļņu — uz kluba Lietuvos rytas treniņnometni, jo Eiropas čempionātā viņš, visticamāk, nespēlēs.

Pārbaudes mači parādīja, ka pērn atlases turnīrā savu darbu gana labi izdarījušais ventspilnieks saasinātas konkurences apstākļos zaudējis krietnu daļu pašpaļāvības. Gan individuālās darbības, gan komandas spēles organizēšanas ziņā Buškevics atpalika no trim citiem saspēles vadītājiem. "Pieredzējušu spēlētāju nav vērts turēt treniņos tikai procesa dēļ, tāpēc ņēmām vērā kluba intereses," tā treneris Muižnieks.

Izlases ierindā palikuši 13 basketbolisti, un treneriem jāaizlemj kurš būs liekais. Uz acīm redzamo pieļāvumu, ka tāds tiks meklēts starp četriem centra spēlētājiem, K.Muižnieks atbildēja apstiprinoši. Tiesa, tūlīt arī piebilda, ka esot iespējami arī citi risinājumi.

Links | ir doma {2} | Add to Memories