(bez virsraksta)

« previous entry | next entry »
Apr. 29., 2012 | 08:33 am

Vēlējos visus apsveikt, visas basket.eclub.lv un klab.lv/~basket redakcijas vārdā, ar NBA izslēgšanas spēļu sākšanos.

Ar BBL pēdējo četrinieku ne tik ļoti. Ja pusfinālos ir divas sagrāves divos mačos, tad grūti runāt par turnīru ar nopietnu konkurenci.

Ja jau iesāku par skumjo, tad nevar izvairīties no nenoliedzami nepatīkamā fakta, ka Deriks Rouzs spēlēs beigās... neveiksmīgā epizodē savainoja ceļgalu. sarāvis vairākas ceļgala saites, un sezona viņam ir beigusies. Pagājušās sezonas MVP ārā... Nav svarīgi, Bulls fans vai kas, bet nepatīkami par Rouzu.

Par iemesliem, kāpēc viņam visa sezona tāda nepadevusies, lai tiek skaidrībā pats Rouzs, lai sakārto, pirmkārt, savas domas, prātu, jeb kā mēdz teikt - galvu, un veselību. Vai netrenējās, ar cerību ka lokauts paņems visu sezonu, vai kādas nepatikšanas ārpus basketbola, kas nomāca prātu, cerams, viņš izvērtēs un atrisinās.

Par to, vai treneris darīja nepareizi, aptuveni pusotru minūti līdz spēles beigām pie +12 turēja laukumā līderus, daži pauž savas domas. Bet ja tā objektīvi paskatās, tad - cik bieži treneris uzlaiž pilnīgākos rezervistus pie vairāk nekā minūtes spēles laika, ja punktu starpība dažos uzbrukumos ir samazināma līdz bīstamai atstarpei, atstājot vēl pietiekami daudz laika arī mainīt spēles gaitu... ? Labi, divas minūtes līdz beigām un Rouzs noiet malā, lai neriskētu ar veselību. Filadelfija pārtver bumbu un iemet divus trīņus, starpība 6 punkti un minūte ko spēlēt... tas nekas, ka Filadelfijai nav tādu izšķirošo momentu spēlētāju (visi kā Lebrons, nevar uzņemties spēles beigas), un pēdējo uzbrukumu noteikti ka neiemestu. bet, kā būtu, ja būtu... protams, treneris mocīsies, fani mocīsies. TV reitingi, varbūt, arī mocīsies. lai gan, tie mocītos arī neatkarīgi no Rouza situācijas.

Diemžēl arī Knicks - Heat spēlē savainojums, un arī ceļgala, un arī saspēles vadītājam. Nezinu, kā pareizi izrunāt, bet spēlētājs nav slavens, toties pietiekami svarīgs Knicks sastāvā. Iman Shumpert. Bet arī bez šī fakta Heat spēlēja krietni labāk nekā Knicks.

Orlando Medžik jau sāka bez D.Hovarda.

Bet, kas ir dienas beigās svarīgi - nav bijusi sezona, kad kontakta sportā basketbolā visi būtu bijuši veseli un ideālā formā. Tehniski mācēt driblēt un mest pa grozu nepietiek. Vajag gan fiziski, gan morāli savest sevi kārtībā, kas arī parāda gatavību uzvarēt spēles arī "pēcsezonā" jeb izslēgšanas spēlēs.

Tāpēc profesionālajās sporta komandās ir it kā tik daudz rezervistu, kas saņem lielu naudu. Bet, kas būtu ja viņu nebūtu?

Katra spēle sākas ar 0-0, un tikai zemas konkurences līgās ir komandas, kuras uzvar visus mačus vai zaudē visus mačus. Lai cik slikti kāda spēle vai spēļu sērija nebūtu, laiks izmaina pilnīgi visu... Treneris kaut ko pamaina, spēlētāji kaut ko padomā, sakārto prātiņus, utt. Kā teica psihopātiskais latviešu treneris Pēteris v., tad visi superstāri salasa 99 santīmus, bet bez tā mazā rezervista 1 santīma lats nebūs.

Maiami Heat vēl nesen bija pēdējie lūzeri. Tagad viņi ir zirgā. Bulls bija čempioni, tad lūzeri, un tagad atkal ir zirgā. Lakers tas pats. Arī Filadelfija, tagad ir plejofos, bet tikai šosezon viņu rekordu - visu laiku vājākā komanda - pārsita Šārlotes Bobcats un Maikls Džordans. Tas pats Džordans, pirms sezonas par katru santīmu sitās, lai tikai spēlētājiem nemaksā vairāk. Nez vai tur karma, vai paša spēlētāji sajutās apvainoti, ka priekšnieks viņus zemu vērtē (D.J. Augustins [tā arī izrunā - dē jē augustins (dīdžei ogustin); līdzīgi kā K.Valters savā tviterā rakstīja "hateri" - ko izrunā tieši tāpat - hateri, nevis heiteri, hehe] jau atteicies pagarināt līgumu, redzēsim kas notiks vasarā ar viņa statusu ierobežotā brīvā aģenta ādā), bet ja skatās uz paša M.Džordana karjeru, tad basketbolu viņam vidusskolā vajadzēja atmest. Vai vismaz tad, kad viņš aizgāja beisbolu spēlēt, vai kad guva pietiekami nopietnu ceļgala traumu. Bet - kā to pierāda līgas vēsture, tad 1 spēle, 1 diena, 1 sezona, 1 gads, 1 olimpiskais cikls, utt., ir tikai atskaites posms, bet ne kāda spēlētāja vērtēšanas kritērijs.

Šodien - bēdājamies par to, ka Deriks Rouzs nespīdēs 2012. gada NBA plejofos. Bet vērtēsim tos, kas tur piedalīsies. Kas mums ir no superstāriem? Jau minētais Lebrons, varbūt ka Knicks ierūsējušie stāriņi saņemsies, gan jau ka Rouza komandas biedri nepadosies, tad vēl paliek Kevin D. Oklahomā, pēc titula izcīnīšanas motivāciju zaudējušais Novickis - varbūt ka tik traki tā motivācija viņam nav zudusi, un kādu spēli vēl spēs uzvarēt šajā plejofā, ...

Links | ir doma | Add to Memories


Comments {2}

Uldis

(bez virsraksta)

from: [info]uldy
date: Apr. 29., 2012 - 04:09 pm
Links

Man dikti interesants liekas pāris DAL-OKC - ņemot vērā cik okc pagājušajā gadā labi sitās un kā šogad izauguši.
Bet principā lieku uz to ka fināls bū mia-okc, ja vien līderi nezaudēs motivāciju.

Atbildēt | Diskusija


basket

(bez virsraksta)

from: [info]basket
date: Maijs. 4., 2012 - 05:53 pm
Links

es pienemu, ka motivzcijas zaudesana bija domata lidzigi ka Lakers pirms gada pasi no neka peksni vairs nemaceja speleet.

jo it ka jau peksni to velmi uzvaret jau neviens ta nezaude.

skatos, ka okc jau 3-0, bet katra atseviska spele laikam nav tik viennozimiga.

Spurs izskatas labi :D

Atbildēt | Iepriekšējais