15. Jan 2009 @ 22:24 (bez virsraksta)
jaunajai paaudzei ir vajadzīgas autoritātes, skolotāji un iedvesmotāji :)
Bez tā nu nekādi neiztikt, jo citādi iestāsies tukšums apziņā un problēmas saskatīt pareizo lietu būtību.
un autoritātēm arī jābūt pareizām, tādām ,kuras vispārību stāda augstāk par sevi un savu klanu :), jo pretējā gadījumā izaugs jaunie līderi ar sagrozītū vērtību sistēmu - līdzīgi kā redzējām TP jauniešus, kuri demosntrēja savu nevērību pret Latvijas simboliem.

Un cilvēkiem vispār jābūt aktīviem savas gribas paudējiem, kuri var gan parakstīt aicinājumu, gan aiziet uz mītiņu, jo tāda pilsoniskās gribas demosntrēšana sāk norādīt uz spēju uzņemties atbildību - atbildību, kuru tik ļoti baidās uzņemties lielākā daļa, aizbildinādamies: "nu ko tad jūs tur gribat mainīt? būs vēl sliktāk, ievēlēs vēl sliktākus!"
Rezultāts nevar raksties no bezdarbības un vaimanām, tas rodas tikai daudzu, dazādu darbību rezultātā, kkurām, protams, var būt arī kļūdas, bet bez tā nu nekādi neiztikt :)
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]darkjedi
Date: 15. Janvāris 2009 - 23:21
(Permanent Link)
Jā tikai ne vienmēr garīgais tēvs ir viens cilvēks un vēl jo vairāk ne vienmēr tas ir dzīvs cilvēks/-i.

Skolotājs var būt arī ideja, grāmata un pat filma ar varoņiem. Piemēram man pēdējā laikā ļoti labi par garīgo tēvu kalpo seriāls Battlestar Galactica, jo var gūt apstiprinājumu vai papildinājumu savām domām (kas protams var būt kļūdainas), taču nedzīvām garīgam tēvam ir tā priekšocība (un arī reizē trūkums), ka tu gūsti tikai apstiprinājumu (jo saskatīt apstiprinājumu ja labi grib var arī kanalizācijas lūkas vākā) tam ko domā pats un nav cilvēka kas oponē ''nē tu domā nepareizi''. Var ieslīgt degradējošā paštīksmē cik pats ir kruts un gudrs. :)
[User Picture Icon]
From:[info]her_crow
Date: 16. Janvāris 2009 - 00:17
(Permanent Link)
es jau kādu laiku biju prātojis kā šo labāk uzrakstīt, bet man prieks, ka tu pasteidzies un to uzrakstīji tik labi :)
[User Picture Icon]
From:[info]bacillus
Date: 16. Janvāris 2009 - 07:24
(Permanent Link)
tomēr man šķiet, ka dzīvs cilvēks ir daudz nozīmīgāks nekā grāmata vai filma :)))
[User Picture Icon]
From:[info]darkjedi
Date: 16. Janvāris 2009 - 08:08
(Permanent Link)
Atkarīgs no cilvēka. Dažas labas grāmtas (vai wikipedia de grande) imo pavisam noeikti ir labāki padomdevēji par dažiem cilvēkiem (Fedju no centrālcietuma), kaut jāpiekrīt ja gribētu gūt padomus par to kā labāk uzlauzt mašīnas durvis varbūt Fedja tomēr ir noderigāks par wikipediu. Who knows?
[User Picture Icon]
From:[info]bacillus
Date: 16. Janvāris 2009 - 12:50
(Permanent Link)
nu fedju es nepieskaitu pie skolotājuiem un padomdevējiem - ne katrs divkājainas primāts tomēr tāds var būt :)
[User Picture Icon]
From:[info]bacillus
Date: 16. Janvāris 2009 - 13:20
(Permanent Link)
vispār es te redzu 2 galvenās problēmas, kapēc jūs abi tam nepiekrītat:

1) neesat savā dzīvē sastapuši nopietnu un kompetentu autoritāti
2) Padomju savienības sabrukums ienesa sabiedrībā globālu neuzticēšanos autoritātēm, jo tās sludināja principus, kuri izrādījās dzīvot nespējīgi utt.
tomēr šī neuzticība turpinās joprojām, ir iedēstījusies kolektīvajā apziņā un ir nu izrādījies par samērā būtisku jaunatnes attīstības kavēkli.
Tapēc gribu akcentēt, ka Latvijā tagad tiešām ir vajadzīgas godīgas harizmātiskas personības, kas varētu aizvest sev līdzi dažādas paaudzes, bet, protams, ar nosacījumu, ka šīs personības kalpošanu vispārībai liek augstāk par personiskajām un klanu interesēm :)
Vispār jau liela problema ir slāviskās (austrumnieciskās) mentalitātes dominēšana sabiedrībā, kas novedusi līdz tam, ka "kruts cilvēks" ir bagāts cilvēks un nespēlē lomu tas, ka viņš ir negodīgs cilvēks, kā arī šīs slāviskā-austrumnieciskā mentalitāte ir noteikusi, ka pie varas esošajiem nozīmīgākas ir personīgās un savu klanu intereses, nevis visas valsts un tautas intereses - varam salīdzināt ar Igauniju, piemēram, kur dominēja visus šos gadus pavisam cita - skandināviska (somu) - mentalitāte :)